Teszteltük: Partisancafe
Teszteltük: Partisancafe
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-12-17 ételital
Kevés jobb párosítást tudunk elképzelni, mint a dizájnbolt és kávézó fúzióját. Jó hatással van ugyanis a minőségi esztétikum és a gasztronómia egymásra.

Ajándék- és dísztárgyak, ékszerek, festmények, rajzok lent, jó kávé és bisztró falatok fent. 

Az impozáns térben a  galérián kapott helyet a kávézó, ahová ráadásul egy csodás falépcsőn juthatunk fel, már ennek kipróbálása is jótékony hatással van ránk. A jó tárgyakkal telített alsó részhez tökéletesen passzol a szintén jó ízléssel, de nem túlgondolva berendezett kávézó, ahol a reggelitől kezdve a könnyű ebéden át a levezető uzsonnáig minden napszakra találunk az italaink mellé megfelelő fogást. Ezeket kérhetjük akár menüben, de külön-külön is. Amíg az angol üzemből érkező világosabb pörkölésű kávéból készült lazább cortadót és espressót várjuk, meg is nézzük az alsó szintet, ahol a számos különleges darab között a RisoPlant „plant-based ink recycled paper” pecséttel ellátott nyomatai egyesítik is a dizájnt és a gasztronómiát, hiszen csirkepaprikást, töltött káposztát vagy éppen egy teadélután kellékeit ábrázolják a képek.

Megkóstoljuk a kávék után – merthogy mi étkezés előtt sem mondunk le róla – a napi menüt, amely egy tartalmas levesből, egy választható pitéből és egy kávéból áll. Ezúttal egy zöldségkrémlevest kapunk, ami nem igazán sűrű, de az óriási zöldbabszemekkel, kaporral, bár visszafogott, jó ízű bevezető.

Egy tortilla con patatas-t is választunk mártogatósokkal. A pirítósra tálalt tojással sült krumpli mellé vegán majonéz és céklacsatni jár, a salátában pedig gránátalma, sárgarépa, paradicsom, lilakáposzta és bébispenót frissíti fel késő őszi tízórainkat. 

A napi pite kínálatból az áfonyásat választottuk, pontosan azt kaptuk, amire számítottunk. 

A hely amúgy már az első ott töltött pár perc alatt közösségi helyként is megmutatja magát. A pult mögül gyakran az asztalokhoz sétáló, a vendégeket ismerősként köszöntő, velük elbeszélgető személyzet barátságosan vezényli a forgalmat.

Széchenyi tér 15. K-V 10:00-18:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Menü: 1300 Ft (leves, pite, kávé)

Tortilla con patatas: 950 Ft

Espresso: 300 Ft

Összesen: 2550 Ft

 

zene
Színpadon: Pécs!
 
súgó
A hollókirály
 
lokál
Kisüzem