Jupiter holdja
Jupiter holdja
Major Zoltán / 2017-06-08 film
Mundruczó Kornél már szinte hazajár Cannes-ba. A mostani a hetedik filmje, amely szerepelt a fesztivál versenyprogramjában, ráadásul ez az alkotása az Arany Pálmáért versengett.

Az igencsak aktuális problémákat tárgyaló Jupiter holdja (a munkacíme Felesleges ember volt) főszereplője egy fiatal szír menekült, Aryan (Jéger Zsombor), akit egy túlbuzgó rendőr (Cserhalmi György) meglő a magyarországi zöldhatáron való átszökés közben. Azonban a fiú nemhogy nem hal meg, a golyó hatására legyőzi a gravitációt és lebegni kezd. Aryant egy táborba viszik, ahol egy alkoholista orvos, Dr. Stern (Merab Ninidze) ígér neki útlevelet, ha a fiú hajlandó a csodatevéseivel olcsó csalásokban részt venni. Azonban a pénzszerzési vágyat a doktor saját meglepetésére felülírja személyes csodaélménye és elkezdi menekíteni a fiút, miközben az európai káosz valósága zajlik körülöttük. A megosztó kritikák alapján Mundruczó eddigi legakciódúsabb, leglátványosabb filmjét kapjuk (Rév Marcell operatőrnek köszönhetően), miközben a rendező nem fukarkodik a rá jellemző zavarba ejtő allegóriákkal és kérdésfeltevésekkel sem.

Színes magyar dráma, 2017, 123 perc, (12) Rendező: Mundruczó Kornél. Szereplők: Jéger Zsombor, Merab Ninidze, Balsai Mónika, Cserhalmi György. Apolló mozi: június 8-tól.

lokál
A Made in Pécs házhoz megy! - Iratkozz fel címlistánkra!
 
súgó
KARAKULIT Nemzetközi Árny-Játék Fesztivál és Kiállítás
 
lokál
Portré: Hegyi Maja