Elcserélt világ
Elcserélt világ
Major Zoltán / 2016-05-12 film
Margarethe von Trotta, az 1970-es években indult német újhullám egyik legismertebb és azóta is aktív női rendezője most újra kamera mögé állt, és ezúttal egy nagyon személyes ihletésű történetet mesél el két nő nem mindennapi találkozásáról és lelki kapcsolatáról.

A főszerepben von Trotta egyik állandó színésznője, Barbara Sukowa, aki legutóbb három éve dolgozott együtt vele, akkor Hannah Arendtet, a radikálisan gondolkodó német filozófusnőt alakította. Most egy New Yorkban élő operaénekesnő bőrébe bújik bele, akit az interneten böngészve talál meg véletlenül Paul Kronberger, aki hátborzongató hasonlóságot vél felfedezni a művésznő és saját halott felesége között. A férfi, hogy kiderítse, mi is az igazság, saját lányát küldi Amerikába, hogy találkozzon az anya alteregójával. Margarethe von Trottánál azonban soha nem a történet a lényeg, Ingmar Bergmanhoz, nagy példaképéhez hasonlóan ő a lelkekbe próbálja irányítani a kameráját, az ott zajló történések, rezdülések érdeklik. Aki a rendező filmjeit ismeri, annak ismerős lesz a történet és a feldolgozás is, aki most ismerkedik vele, annak ideális első találkozás lesz az Elcserélt világ.

Színes, feliratos német filmdráma, 101 perc, 2015, (12) Rendező: Margarethe von Trotta. Szereplők: Katja Riemann, Barbara Sukowa, Mathias Habich. Apolló mozi: május 12-től.

lokál
Pécsre érkezik a HR Fest 2023 tavaszán
 
zene
Bohemian Betyars, Nemes „Kölyök” Gábor
 
ételital
Továbbra is világszám a fekedi stifolder