Colette
Colette
Major Zoltán / 2019-03-21 film
Párizs, a századelőn. A francia író, Willy (Dominic West) feleségül vesz egy vidéki lánykát (Keira Knightley) és a fővárosba viszi. Megkéri a lányt, írja le fiatalkori élményeit.

A hölgy elkezd naplót írni, amit aztán később ki is adnak. Azonban Willy szellemírókat foglalkoztat, és feleségét is annak szánja, ezért saját nevén adja ki a művet, amely hatalmas sikert arat a fiatal francia nők körében. Így a nőnek meg kell írnia a történet folytatását. Ám közben felveszi a harcot a férj ellen, nem fogadja el, hogy az ő tollaival (írásaival) ékeskedik, saját néven akar publikálni. Colette a párizsi körökben az emancipáció szimbóluma lesz, ráadásul egy nővel is viszonyba keveredik. A XX. századi francia irodalom és közélet női ikonjának fiatal éveiről készült film további érdekessége, hogy bizonyos jeleneteit Magyarországon forgatták és magyar színészekkel is találkozhatunk benne.

Angol-amerikai életrajzi dráma, 2018, 111 perc, (16) Rendező: Wash Westmoreland. Főszereplők: Keira Knightley, Fiona Shaw, Dominic West. Apolló mozi, Cinema City: március 21-től.  

súgó
Egyházzenei Fesztivál
 
lokál
Pécs Anno
 
ételital
Tízgombócos turné