Az Északi
Az Északi
Major Zoltán / 2022-05-18 film
A kilencedik század végén egy ifjú viking herceg, Amleth (Alexander Skarsgård) hosszú útra indul, hogy bosszút álljon apja haláláért.

A komor eposzi történet fantasztikus középkori helyszíneken játszódik, nyomasztó, de csodálatos látványvilággal érkezik, és remek színészi alakításokat ígér (Skarsgård mellett olyan nagy nevekkel, mint Nicole Kidman, Willem Dafoe és Anya Taylor-Joy), akik nem teljesen evilági figurákat alakítanak. A teljesen egyedi látásmódú rendező, Robert Eggers a forgatókönyvet az izlandi író-költő Sjónnal együtt jegyzi, aki rendszeresen együtt dolgozik Björkkel (aki szintén szerepel a filmben). Eggers előző filmjei (A boszorkány, A világítótorony) és Jarin Blaschke, az említett alkotások operatőre a garancia, hogy ezúttal is egy egészen különleges atmoszférájú, zsigeri moziélményben lesz részünk, amely azonban – jobb, ha előre szólunk – nem takarékoskodik a vér és erőszak látványával.

Angol-amerikai filmdráma, 2022, 140 perc (18) Rendező: Robert Eggers. Főszereplők: Alexander Skarsgård, Anya Taylor-Joy, Nicole Kidman, Ethan Hawke, Willem Dafoe. Apolló mozi, Cinema City, Uránia mozi: május 19-től.

ételital
Enni borral 5. – sajt és bor
 
film
Az igazság
 
lokál
Osztod?