Megérkezésünkkor még picit reménykedünk, hogy csak első fecskék vagyunk este 7 órakor, és majd lesz itt diszkrét duruzsolás, evőeszközök koccanása és poharak csilingelése, de az ott töltött 2 órában mi ketten és a 3 fős személyzet osztoztunk meg a helyen. Sajnos ez egy januári kedd estén nem meglepő, de örömmel halljuk, hogy a déli menü és a hétvégék is erős telt házzal mennek. És ezt az estét is olyan trükkös ügyességgel alakítják a tulajdonos házigazdák, hogy el is felejtjük, hogy csak magunk vagyunk. Ez pedig nehezített pálya, ilyenkor könnyen lehet sok is, és kevés is a jelenlét. De akárcsak a letisztult tányérokon az ízek, ugyanolyan finom arányokkal működik a szerviz is.
Amíg a választásunkon gondolkodunk az aznapi táblát és az étlapot is átnézve, máris érkezik a kívül roppanós, belül lágy pita, amihez friss és ízében is zöld olívaolaj dukál.
És mikor döntésünk már végleges, megkönnyítendő a várakozást, üdvözlő falat érkezik a konyhából: kurkumás bulgursaláta füstölt kacsamellel, ami az étlapon is szereplő Soul Saláta kivonatos esszenciája. Ezután előételünk egy ketté tálalt házi tészta „bottagra”, azaz különleges, szárított, sózott ikra, amivel a chili, az újhagyma, a szárzeller és a paprika nem csak ízben harmonizálnak, hanem a színek összhatása is gyönyörű a tányéron.
A kacsamell tökéletes rozé, bőre roppan, amire felelgetnek a gránátalmaszemek, és finoman kíséri a falatot a birsalma-püré. A Fledermausból készült rántott húst mi más kísérheti, mint egy frissítő krumplisaláta. A desszertek, a katalán krém és a túrógombóc házi baracklekvárral felteszik az i-re a pontot.
(Az éttermeket és bárokat mindig névtelenül, inkognitóban teszteljük. A Made in Pécs nem fogad el semmilyen kompenzációt, választásunk egyetlen feltétele szakmai döntésünk.)
Mária utca 1. K-Szo 11:30-22.00.
Értékelésünk: 5/5
Számla
Espresso: 350 Ft
Petit Villebois Sauvignon Blanc: 750 Ft/dl
Szabó Zoltán Rajnai Rizling: 650 Ft/dl
Szentkirályi ásványvíz: 550 Ft
Fledermaus, burgonyasaláta: 2990 Ft
Házi tészta: 2890 Ft
Kacsamell, birsalma-püré: 3490 Ft
Katalán krém: 650 Ft
Túrógombóc: 1390 Ft
Összesen: 13710 Ft
(Az éttermeket és bárokat mindig névtelenül, inkognitóban teszteljük. A Made in Pécs nem fogad el semmilyen kompenzációt, választásunk egyetlen feltétele szakmai döntésünk.)