Teszteltük: Soul Kitchen
Teszteltük: Soul Kitchen
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-02-15 ételital
Modern bisztró patinás helyen, olyan, amilyenből minden városban kellene legalább egy, de azt is bírnánk, ha minden sarokra jutna belőle. Tökéletes megoldás ebédre és vacsorára, ünnep és hétköznapokon is.

Megérkezésünkkor még picit reménykedünk, hogy csak első fecskék vagyunk este 7 órakor, és majd lesz itt diszkrét duruzsolás, evőeszközök koccanása és poharak csilingelése, de az ott töltött 2 órában mi ketten és a 3 fős személyzet osztoztunk meg a helyen. Sajnos ez egy januári kedd estén nem meglepő, de örömmel halljuk, hogy a déli menü és a hétvégék is erős telt házzal mennek. És ezt az estét is olyan trükkös ügyességgel alakítják a tulajdonos házigazdák, hogy el is felejtjük, hogy csak magunk vagyunk. Ez pedig nehezített pálya, ilyenkor könnyen lehet sok is, és kevés is a jelenlét. De akárcsak a letisztult tányérokon az ízek, ugyanolyan finom arányokkal működik a szerviz is.

Amíg a választásunkon gondolkodunk az aznapi táblát és az étlapot is átnézve, máris érkezik a kívül roppanós, belül lágy pita, amihez friss és ízében is zöld olívaolaj dukál.  

És mikor döntésünk már végleges, megkönnyítendő a várakozást, üdvözlő falat érkezik a konyhából: kurkumás bulgursaláta füstölt kacsamellel, ami az étlapon is szereplő Soul Saláta kivonatos esszenciája. Ezután előételünk egy ketté tálalt házi tészta „bottagra”, azaz különleges, szárított, sózott ikra, amivel a chili, az újhagyma, a szárzeller és a paprika nem csak ízben harmonizálnak, hanem a színek összhatása is gyönyörű a tányéron.

A kacsamell tökéletes rozé, bőre roppan, amire felelgetnek a gránátalmaszemek, és finoman kíséri a falatot a birsalma-püré. A Fledermausból készült rántott húst mi más kísérheti, mint egy frissítő krumplisaláta. A desszertek, a katalán krém és a túrógombóc házi baracklekvárral felteszik az i-re a pontot.

(Az éttermeket és bárokat mindig névtelenül, inkognitóban teszteljük. A Made in Pécs nem fogad el semmilyen kompenzációt, választásunk egyetlen feltétele szakmai döntésünk.)

Mária utca 1. K-Szo 11:30-22.00.

Értékelésünk: 5/5

Számla

Espresso: 350 Ft

Petit Villebois Sauvignon Blanc: 750 Ft/dl

Szabó Zoltán Rajnai Rizling: 650 Ft/dl

Szentkirályi ásványvíz: 550 Ft

Fledermaus, burgonyasaláta: 2990 Ft

Házi tészta: 2890 Ft

Kacsamell, birsalma-püré: 3490 Ft

Katalán krém: 650 Ft

Túrógombóc: 1390 Ft

Összesen: 13710 Ft

(Az éttermeket és bárokat mindig névtelenül, inkognitóban teszteljük. A Made in Pécs nem fogad el semmilyen kompenzációt, választásunk egyetlen feltétele szakmai döntésünk.)

 

zene
Sétatér Fesztivál
 
film
Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre
 
súgó
Déli Kapu Nemzetközi Folklórfesztivál