Zsolnay Piknik
Zsolnay Piknik
Papp András / 2023-05-19 súgó
A Zsolnay Piknik három napja alatt csak az nem talál magának programot, aki nem akar.

A szokásoknak megfelelően idén is szerteágazó a programkínálat, néhány vaskos csemegével megspékelve. Ezekből szemezgetünk a teljesség igénye nélkül. (A Zsolnay Piknik koncertjeivel külön cikkben foglalkozunk.)

Május 19-én, az esemény nyitányaként Trokán Nóra és Klem Viktor főszereplésével látható a Múviláv – majdnem mint a filmeken című előadás az E78-ban, amire a belépő 4490 és 4990 Ft.

Másnap, 20-án 11 órakor Játszóházi rokkendroll lesz a Bóbita szabadtéri színpadán, ami nem más, mint Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar interaktív koncertje. 17 órakor Zsolnay Miklós kalandos életútja címmel egy rendhagyó séta várja az érdeklődőket a Zsolnay Negyedben. Ennek keretében megtudhatjuk, hogy Miklós hogyan érte el, hogy a török szultán is fogadja, vagy éppenséggel azt is, hogy hogyan ért el nemzetközi sikereket, miközben rendszeresen töltötte az éjszakáit kaszinókban és bálokban. A részvételi díj 2500 Ft.  

A zárónapon, 21-én 16:30-kor Hajdu you do? címmel Hajdú Steve stand-up show-ja látható a Bóbita szabadtéri színpadán. A Zsolnay Piknik záróeseménye 19 órakor kezdődik a Pirogránit udvaron, ahol Chanson Elysée címmel egy francia sanzonest lesz Csemer Boglárka és Kárász Eszter főszereplésével. A koncertre 3990 és 4990 Ft közötti áron lehet belépőt venni. 

Zsolnay Negyed (Felsővámház utca 52.) Május 19-21.

A Zsolnay Piknik részletes programja ITT.

súgó
Art Moments 2018 – tempó
 
lokál
Friss pécsi könyvek
 
lokál
Eximó Jégrém: Kis magyar előítélős