Törzshely: Péter-Domán Zita - Nana bistro&bar
Törzshely: Péter-Domán Zita - Nana bistro&bar
Papp András / 2017-07-25 ételital
Sorozatunkban ismert pécsieket kísérünk el törzshelyeikre. Júliusban Péter-Domán Zitával, a Pécsi Kommunikációs Központ marketingvezetőjével mentünk el egyik kedvenc helyére, a Nana bárba.

„Érdekes, hogy a hivatalos megnyitó előtt is voltam már itt, ugyanis próbafőzés után ételeket kóstolgattuk. Már akkor éreztem, hogy ez a hely nekem be fog jönni.  Ezek után természetesen a hivatalos megnyitón is itt voltam, tehát elmondhatom, hogy tényleg a kezdetektől járok ide.

Nagyon szeretem ezt az időszakot, amikor szép nyári időben ki lehet ülni a teraszra. Ilyenkor tudok gyönyörködni a belvárosban, nem mellesleg pedig sok ismerőssel is össze lehet futni. De a Nanában az is jó, hogy ha tél van, és csak bent lehet leülni, akkor sincs semmi gond, hiszen a belső tere is nagyon tetszik, tágas, nem érzem azt, hogy be lennék zsúfolva valahova. Úgy gondolom, hogy ha ezt a helyet Budapestre tennénk a 7. kerületbe vagy New Yorkba, abszolút megállná a helyét. Modern stílusú, urbánus feelinggel, ami nagyon közel áll hozzám.

Az ételek is nagyon finomak. Szeretem azt, hogy bizonyos időközönként változtatják az étlapot, de mindig van lazac, amit én nagyon szeretek. A grillezett lazac az egyik kedvencem, de kedvelem a különböző salátáikat is. A kisfiam, Zsombi nagy rántott hús rajongó, és itt a Nanában imádja ezt az ételt. A panko morzsás rántott húsból egyből meg is evett két adagot.

A borválasztékkal is nagyon meg vagyok elégedve. Ebben a nagy melegben szeretem a habzó borokat, az aperol spritzet, de több olyan bort is kóstoltam már itt, amik nagyon tetszettek.

Ha családostul jövünk a városba, akkor ide mindig betérünk, heti egyszer biztosan étkezünk itt. Esténként baráti társasággal szoktunk ide járni, és mindig nagyon jól érezzük magunkat.

Végül, de nem utolsó sorban nagyon szimpatikus az, hogy ez egy abszolút kutyabarát hely, kint is, bent is. A pincérek első dolga ebben a kánikulában, hogy vizet hoznak a kutyusoknak.”

 

súgó
Új szikra
 
lokál
Eximó Jégrém: Erre még meghívlak
 
zene
Friss pécsi megjelenések