Törzshely: Novák Gábor - Eleven bor&tapas
Törzshely: Novák Gábor - Eleven bor&tapas
Papp András / 2017-05-29 ételital
Sorozatunkban ismert pécsieket kísérünk el törzshelyeikre. Májusban Novák Gábor műfordítóval – akinek többek között a Trónok harca néhány kötetének fordítását is köszönhetjük – mentünk el kedvenc helyére, az Elevenbe.

„Ricsit, az Eleven sommelier-jét régebb óta ismerem, ő említette egyszer, hogy nyitnak itt a Jókai téren egy boros, tapasos helyet, aminek nagyon megörültem, hiszen sok időt töltöttem Spanyolországban, és ez a tapas bár-stílus nekem abszolút bejön. Napokat el tudnék tölteni egy tapas bárban. Az, hogy ülök a pultnál, falatozgatok, közben borozgatok, szerintem tökéletes eltöltése egy napnak. A sonka, sajt, kenyér, bor kombináció nekem elég a boldogsághoz. Éppen ezért a nyitás óta igyekszünk heti egy alkalommal megjelenni itt a párommal. Általában szerdán járunk ide, megiszunk 2-3 féle bort, eszünk valamit, és kényelmesen eltöltünk néhány órát. De kéthetente tartanak itt kitűnő borkóstolókat is, azokon, amikor csak tudunk, részt veszünk.

Az egyik kedvenc ételem itt a padróni paprika, amit Spanyolországban rengeteget ettem, és az Elevenben is nagyon finoman készítik. Ezen kívül még a tortillát szeretem nagyon, de nem tudom azt mondani, hogy egyfajta ételért járok ide, mert a kínálat folyamatosan változik, ami nagyszerű dolog.

Az ételek mellett a borkínálat miatt is szeretünk ide járni. Alapvetően fehérboros vagyok, leginkább az olaszrizlinget és a furmintot kedvelem, de a borlapon mindig található néhány spanyol különlegesség is. Amióta ide járunk, újra rászoktam a jó pezsgőre. A párom is nagyon megszerette, pedig ő nem volt nagy pezsgős. Amikor bejövünk, mindig egy pohár cava-val (katalán pezsgő) nyitunk.

Az Elevennek nyáron nagyon hangulatos a terasza, de számomra a tapasozás egy pultnál üldögélős műfaj, én a legnagyobb melegben is inkább ezt részesítem előnyben. Egyébként ez egy kényelmes megoldás, ugyanis meleg, nyári időben mindenki kint ücsörög, bent pedig általában ilyenkor kevesen vannak.   

Nagyon rendben van az Eleven, nagyon szeretem. A vendégeinket is el szoktuk ide hozni és eddig  mindegyikük elismerően nyilatkozott a helyről.”

zene
Pécsi zene – A siker titkának nyomában
 
lokál
Sarlós Endre és a mecseki láthatatlanok
 
lokál
#Heti1Helyi – városunk életben maradása rajtad is múlik