Törzshely: Iványi Emese – Blöff Bisztró
Törzshely: Iványi Emese – Blöff Bisztró
Papp András / 2017-03-29 ételital
Sorozatunkban ismert pécsieket kísérünk el törzshelyeikre. Márciusban Iványi Emesével, a Vylyan Pincészet munkatársával mentünk el kedvenc helyére, a Blöff Bisztróba.

„A nyitás óta szívesen járok ide, elsősorban horvátországi nosztalgiából, kalamári miatt. A Blöff Bisztró nyitása előtt a Sétatérre települtek ki a hely tulajdonosai, ahol tengeri halakat, kalamárit árultak, aminek nagyon megörültem, hogy ilyeneket is lehet enni a giroszon és a lángoson kívül, ugyanis nagyon szeretem a tengeri herkentyűket. Utána hallottam, hogy megnyitották ezt a helyet. Érdekes, hogy abszolút nem vagyok a szokvány rabja, hogy mindig ugyanazt csinálom, mindig ugyanarra a helyre megyek vissza, és ott ugyanazt eszem, de ha ide jövök, hiába nézem meg az étlapot, képtelen vagyok mást rendelni, mint kalamárit. Több helyen kóstoltam már tintahalat a városban, de itt készítik a szám íze szerint.

Természetesen boros szemmel is nézem a helyeket. Itt abszolút jó a borkínálat, a Pannon Borbolt szállítja ide a borokat, nagyon jó a választék. Olyan helyre nem is tudnék beülni, ahol nincsenek jó borok, nem azért mert sznob vagyok, hanem azért, mert szeretek jót inni, ha valahová elmegyek. A boros vonalhoz kapcsolódik, hogy amikor elkezdtem ide járni, pont egy olyan felszolgáló srác volt itt, akit előtte pár héttel tanítottam a Vinoliva Boriskolában. Érdekes volt, hogy pont egy tanítványom szolgált ki.

A Blöff Bisztróval kapcsolatban az sem elhanyagolható tény, hogy nyáron nagyon jó a teraszán ücsörögni, nagyon kellemes hangulata van. 

Számomra egyébként minden helyben az a fontos, hogy ha odamész, milyen arcnak kezelnek. Van olyan hely, ahol minden stimmel, de valahogy nem érzed jól magad. Nem szeretem a fancy helyeket, ahol karót nyelten kell viselkedni. A lazább, természetesebb, otthonosabb helyeket szeretem, és a Blöff Bisztró ennek maximálisan megfelel.”

ételital
A legjobb borlapok
 
zene
AmperKert
 
lokál
Bock&Roll Piknik