Teszteltük: Zsanér Bisztró
Teszteltük: Zsanér Bisztró
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-02-20 ételital
Egy egykori iskolai szertár, a 80-as évek lakótelepi enteriőrje és a kortárs design találkozása a Király utcában. És akkor a whiskey, gin és rum kínálatról még nem is beszéltünk.

A Király utca és a Kazinczy utca sarkán új szomszédot kapott a Made in Pécs Café. A szárnyait még csak bontogató, de már most káprázatos italkínálattal rendelkező Zsanérban a mit is igyunk ma kitalálása mellett a dizájn feltérképezése is remek időtöltés.

Akik már éltek a nyolcvanas években, azoknak nosztalgia, akik később születtek, azoknak már szinte múzeum. Hajdú Szabolcs Fehér tenyér című filmjébe képzelhetjük magunkat a legalább 100 embert befogadni képes helyen. A tornaszertárból idekerült ló és zsámolyok, a földrajzszertárból átkerült térképek, a lakótelepi nappalik legjobb és legemblamatikusabb darabjai mellé könyvek is kerültek a polcokra. Igyál, olvass, beszélgess vagy csak bambulj, mindegyik jó lesz. Mivel nagyon friss még a hely, egyelőre csak elképzelni próbáljuk, ahogy egy zsúfolt péntek estén megtelik élettel a galéria, retrófotelokban zajlik a viágmegváltás, és sorba kell állni lent a pultnál. Például azért, hogy szerezzünk magunknak egy, a világban és itthon is reneszánszát élő gin tonikot, amihez három olyat is találunk a kínálatban, amiket a világ 10 legjobb ginje közt tartanak számon, és ami még ennél is jobb hír, száraz Fentimans tonikkal is kérhetjük koktélunkat.

Miközben az italok közt válogatunk, megtudjuk, hogy a bisztró név nem holmi szereptévesztés, tervezik a konyhát, lépésről-lépésre haladnak, így amolyan soft-opening-nek is tűnhet az első pár hét. Drukkolunk, hogy minden megvalósuljon, addig meg szeretjük a dizájnt, a kávét, a gyümölcsleveket, és azt, hogy az ital mellé kínált rágcsálnivalók közt ott van a polcon a szárított marhahús is.

(Az éttermeket és bárokat mindig névtelenül, inkognitóban teszteljük. A Made in Pécs nem fogad el semmilyen kompenzációt, választásunk egyetlen feltétele szakmai döntésünk.)

Király utca 24. H-P 10:00-02:00; Szo 12:00-02:00; V 12:00-24:00.

Értékelésünk: 4,5/5 

Számla

Espresso: 300 Ft

Cappuccino: 350 Ft

Kraken Black Spiced rum: 500 Ft

Összesen: 1150 Ft

lokál
Pécs Street Art
 
ételital
Kibírod az 5 fogást? - A Made in Pécs válogatottja
 
zene
Sétatér Fesztivál