Teszteltük: Tex-Mex
Teszteltük: Tex-Mex
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-11-26 ételital
Inkább tex, mint mex, de mindez odaadó lelkesedéssel és remek ízekkel.

Kellemesen zsibongó, nagyobb és kisebb asztaltársaságoktól pezsgő hétköznapi este érkezünk az étterembe, örülünk is, hogy előző nap foglaltunk asztalt, másképp nehezen jutott volna hely.

Az étlapon a klasszikus tex-mex fogások, főként marha és sertéshúsok és sok-sok chili. De mi is valójában a tex-mex? A mexikói konyha fogásainak amerikai illetve európai ízlésre formált változata, ami Texas állam területén fejlődött ki. Talán kevesebb vadhajtása van szerte a nagyvilágban, mint mondjuk az olasznak, bár így is akadnak egyedi értelmezések.

Okoz is némi fejtörést, hogyan állítsuk össze a vacsoránkat, hogy minél teljesebb képet kapjunk a konyháról. Tacót, quesadillát, burritót vagy enchiládát is rendelhetünk, és persze ott vannak a levesek, saláták is. El is kezdjük az elején. Kérjük a napi levest, ami ezúttal paradicsomból készült, és az étlapos csípős sajtlevest is mellérendeljük, hogy kellően ráhangolódjunk az ízekre. A paradicsomleves sűrű és fűszeres, talán jobban össze is állt, mint a sajtleves, ami kevésbé intenzív ízű.

A folytatás egy burrito, ami házi búzatortillába tekert hátszín, bacon és hagyma, valamint egy fajitas, azaz forró vasserpenyőben tálalt sertésszűz, bacon, hagyma és sok chili. A hátszín és a sertésszűz is hozza a tőle elvártat. A fajitas eredetileg egy marhahús rész, egészen pontosan a szegy hátulja, amit skirt steaknek neveznek. Csak később lett egy tex-mex fogás neve, és készül már másféle húsból is. A miénk a serpenyőben vidáman sistergett, majd a tortillába került fűszeres paradicsommártással, tejföllel és reszelt sajttal. Sült zöldségeket és salátát is kértünk melléjük, de persze a házi chips is megérkezett a surranópályán, hiszen megannyi zacskózott, bolti után összehasonlíthatatlanul másképp roppan a frissen sütött, pláne szintén friss, paradicsomos salsával. Talán egy kis avokádó vagy guacamole még jól állna az étlapnak.

A nagyobb asztaltársaságok miatt diszkréten úszott a szerviz, bár amennyire láttuk, 1:1 főlállásban viszi a helyet a konyha és a vendégtér. Ehhez képest rokonszenves nyugalommal és higgadtsággal kezelte a helyzetet a felszolgálónk. Sem pánik, sem aránytévesztett kompenzálás nem adódott, ami üdítő normalitás.

Teréz utca 10. Sze-Szo: 17:00-23:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Napi leves: 450 Ft

Csipős sajtleves: 450 Ft

Házi chips: 600 Ft

Tex-mex fajita - sertésszűz: 2600 Ft

Burrito hátszínnel: 2790 Ft

Limonádé: 750 Ft

Összesen: 7640 Ft

 

 

zene
Clowns (Aus)
 
lokál
Pécs karácsonyra?
 
ételital
Törzshely: Kalmár Lajos – Blöff Café