Teszteltük: Püspöki Magtár Kávézó
Teszteltük: Püspöki Magtár Kávézó
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-08-10 ételital
Lehetőség jelenleg több van a helyben, mint amennyit megvalósítanak. Kíváncsian várjuk a folytatást!

Puspokseg1009 – pötyögjük be a wi-fi jelszót, és már el is helyezkedünk délelőtti munkaállomásunknál, ugyanis egy helyben dolgozós, elnyújtott reggelire nevezünk be, amiből szépen lassan ebédidő lesz. Hosszabb beugrásunk alatt alaposan körülnéztünk, és meg is kóstoltunk néhány fogást a kínálatból.

Ne kerülgessük: a kávé jó. Egy kávézótól persze gondolhatnánk, hogy ez alap, de láttunk már sokfélét. A croissant roppanósságát finoman szólva is akadályozza az üvegbúra, ami alatt tárolják, így kissé nyúlós kiadásban falatozunk belőle a kávé mellé, pedig lehettek valamikor, mondjuk 1-2 órával korábban jobb pillanatai is a péksütinek. Almafröccsünk után 1 órával később sajtos-sonkás paninivel lendülünk át a délelőttön, ropogós, korrekt darab, némi csinosítás zöldséggel, salátalevéllel dobna rajta.

A kínálat nem mindig és nem teljes egészében rendelhető: a péksütik egy késői reggeli esetén például már alaposan megfogyatkoztak, a hely egészéges élelmiszereit is kiszúrjuk az étlapon, de sajnos ottjártunkkor az sem volt. Ez a kettősség jellemzi az egész helyet. Adottságok és lehetőségek, amelyekkel sokkal jobban élhetne. A nyári csúcsforgalomban például nem egyértelmű, hogy maga a terasz nyitva van-e, pedig akadnak ott asztalok és székek, csak gazdátlannak tűnik. Vonzó és színes a kínálat – már ami épp akad belőle. De maga a helyszín, a megközelíthetősége, a környék hangulata mind adják magukat arra, hogy gasztronómiailag is szintet ugorjanak.

Munkadélelőttünk amúgy a néhol teltházas időszakok ellenére flottul telt, a személyzet sem úszott el, készségesen állták a sűrűbb rendelési szakaszokat is.

Dóm tér 6. H-Cs, V 9:00-18:00; P-Szo 9:00-22:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Almalé: 350 Ft

Lekváros croissant: 320 Ft

Espresso: 350 Ft

Cappuccino: 420 Ft

Szóda: 50 Ft/dl

Sonkás-sajtos panini: 720 Ft

Összesen: 2260 Ft

 

film
Napszállta
 
zene
Avement
 
film
Colette