Teszteltük: Pezsgőház
Teszteltük: Pezsgőház
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-09-13 ételital
Sem pozitív, sem negatív irányba nem fogunk meglepődni, ha a Pezsgőházban eszünk. Ami a tányérra kerül, az jó minőségben készül el, jó alapanyagokból – és ez egyáltalán nem kevés.

Az egyik adottság, a másik szolgáltatás, de mindkettő már eleve meghatározza a Pezsgőház helyét a pécsi gasztronómiában. Pincehelyiség és esküvőhelyszín. Annak jártunk utána, hogy egy átlagos nyári napon mi történik velünk, ha nem esküvőre vagy rendezvényre érkezünk, hanem egy klasszikus vacsorára.

Az asztalon lévő súlyos fém tányéralátét régi korokat idéz, míg a teljesen érthetetlen módon viaszosvászonból készült terítő teljesen stílusidegen és kényelmetlen is.

De ezekkel a mellék körülményekkel mit sem törődve élvezzük a pince természetes hűvösét. Már ránézésre is sokat sejtetnek az előételek: a málnás kacsamellsaláta sűrű, valódi málnából készült selymes pürén érkezik, a fanyar málna, az érett áfonya és a rózsaszínre sült kacsamell szeletek harmóniája a hűs pincében feledteti a hőséget. A lazacfilé (Gravlax) pácolt gyömbérrel, wasabi-majonézzel és uborkával szintén jó választásnak bizonyult. A svéd klasszikus előétel titka, hogy só és cukor keverékében 3-4 napig pácolják a lazacot. Az élénk narancssárga halfalatok mellé színben is és ízben is jól társult az enyhén csípős wasabi-majonéz és a hajszálvékonyra vágott feltekert uborka.

A halvonatról nincs leszállás, egészben sült pisztrángot rendelünk. A tökéletesre sült pisztrángon ketten osztoztunk, és csak a köretet kellett kiegészítenünk egy friss zöldsalátával. A pisztráng húsa szaftos és omlós, a bőre pedig ropogósra sült, mindez azt bizonyítja, hogy csak annyi ideig sült, ami feltétlenül szükséges. A citromos, roppanós grill zöldségfalatok színben és ízben is jól körítették a halat. A friss zöldsalátával pedig teljes lett az élmény.  

Az előételek és a főételek után kicsit többet vártunk a desszertektől. A sajttorta ugyan sajttorta volt, de az aprócska pohárban mellé tálalt, már a salátáról is ismert málnapürét egyetlen evőeszközzel sem lehetett kicsalogatni, a csokifagyira pedig nem is volt valójában szükség.

Szent István tér 12. K-Szo 11:30 -15:00 és 18:00-22:00.

Értékelésünk: 4/5 

Számla:

Gravlax: 2500 Ft

Málnás kacsamellsaláta: 1600 Ft

Pisztráng: 3200 Ft

Aperol Spritz: 1100 Ft

Friss kevert saláta: 700 Ft

Joghurtos epertorta: 1100 Ft

Málnás sajttorta: 1100 Ft

Összesen: 11300 Ft

 

lokál
Portré: Tubák Csaba
 
súgó
Pécsi Családi Színházi Fesztivál
 
zene
Flipside Open Air