Teszteltük: Kioszk
Teszteltük: Kioszk
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-09-12 ételital
Pompás adottságok, vonzó programok – de egy vendéglátóhelyen legalább olyan fontos az is, hogy a vendég jót egyen és igyon.

A Kioszk a XIX. század közepe óta volt Pécs kedvelt találkozóhelye. A Püspökvár délkeleti bástyájának helyére épült, aztán persze történelmi korok és helyzetek okán volt nyitva és zárva: az 1908-09-es Pécsi Naplókban még a Kioszk üzemeltetésére kiírt pályázati hírekről olvasni, míg 1910-ben már a megnyitásán örvendezik a lap.

Egy évszázaddal később pedig jöttünk és egy kevés enyhülést hozó nyárestén próbáltunk hűsölni a teraszon. Egy biztos: helyszínként jobbat el sem lehet képzelni, egész egyszerűen minden fa és az árnyéka is a helyén van. De milyen tartalommal töltik meg a remek formai adottságokat a hely gazdái?

Vonzó programokkal egészen biztosan, hiszen társas-est vagy filmvetítések is szerepelnek a programkínálatban. De hogy vajon az étel- és italkínálat tekintetében miért nincs érvényes gondolata a költőnek, azt már nehezebben fogjuk föl, hiszen szinte mindenből az átlagossal is beérik, szörpből az iparival, üdítőből és sörből a nagyüzemivel. Egyedül a borlapon fedezünk fel kis törekvést a helyire, a nem széles körben ismertre. A máriagyűdi Gergen Birtok borai, valamint a programkínálatban is szerepelő izgalmas borkóstolók adnak némi reményt új irányok felfedezésére. Látogatásunk végén még megnézzük a frissiben installált tárlatot, ami szintén dob a helyen, és rokonszenves gesztus, hogy helyt adnak az efféle kiállításoknak. A belső térben laza apokalipszis fogad bennünket, és úgy tűnik ugyan, hogy nyáron afféle szolgálati helyiségként üzemel, de a mosdóba mégis azon keresztül vezet az út.

Aztán szó szót követ, és kiderül, hogy bizony a jó idő elmúltával picit hosszabb téli álomba szenderül a Kioszk, hiszen újabb sírokat találtak éppen alattuk, így 2020-ig biztosan zárva tartanak. Addig kellemes sír föltárást kívánunk a szakembereknek, a Kioszk csapatában pedig akár meg is érlelődhet addig egy karakteresebb, egyedibb koncepció.

Szent István tér 1. H 14:00-22:00; K-Sze 10:00-23:00; Cs-Szo 10:00-24:00; V 10:00-21:00.

Értékelésünk: 3/5

Számla:

Skizo (Irsai Olivér 2017) 2 dl: 700 Ft

1Gergen Kékfrankos  (2016) 1 dl: 500 Ft

Összesen: 1200 Ft.

 

súgó
Csillagászati Hét
 
ételital
Enni borral 1. – pizza és bor
 
lokál
Háztáji ízekkel és meglepetéssel készül a Farm To Table