Külvárosi gasztró: Stétz Húsbolt
Külvárosi gasztró: Stétz Húsbolt
szerk / 2017-01-11 ételital
Ebben a rovatunkban eltávolodunk egy kicsit a belvárostól és Pécs külső részei felé vesszük az irányt. Olyan vendéglátóhelyeket mutatunk be, melyek kiesnek a fősodorból, emiatt kevesen ismerik őket, pedig vannak, léteznek és gyönyörűen kiszolgálják a betérő vendégeket. Az év utolsó hónapjában is Kertvárosban jártunk, és megtaláltuk a város legjobb húsboltját, ahol fantasztikus kaják várják a betérőket.

Kicsit becsapós lehet első blikkre, hogy vendéglátóhely helyett egy húsboltban töltöttük egyik ebédidőnket, de rögvest elmagyarázzuk ennek okát. A kertvárosi Stétz Húsbolt ugyanis olyat csinál, amit a városban sajnos több hentes nem tesz meg. Legalábbis mi nem tudunk róla. Arról van ugyanis szó, hogy a Stétzben helyben sütött, friss finomságokat lehet fogyasztani, ráadásul teljesen korrekt áron.  Azaz, ez az üzlet egy frankó húsbolt és egy frankó falatozó is egyben. De még milyen frankó!

Egy hentesüzlettől már az elég meglepő, hogy déli menüvel is szolgálnak. Látogatásunkkor paradicsomleves, cigánypecsenye, hagymás tört burgonya (990 Ft) volt a kínálat, de mi a komolyabb tételek felé vettük az irányt. A pult mögött szemmel láthatóan frissen készült finomságok vártak ránk: sült hurka (199 Ft/10 dkg), sült kolbász (299 Ft), sült csirkecomb (199 Ft), sült csirkemáj (249 Ft), sült csirkemell (289 Ft), sült tarja (289 Ft) – mind arra vártak, hogy megkóstoljuk őket, és bevalljuk, majdnem mindet meg is kóstoltuk. Megrészegülve a frissensültek látványától, csak kértük, kértük a sülteket, mellé savanyúság és kenyér is került: hurka, kolbász, csirkemáj, tarja, cékla, cseresznyepaprika, kenyér volt a választásunk, 1910 forintot fizettünk összesen ketten úgy, hogy végül nem tudtuk megenni a kikért ételeket. Szó szerint degeszre ettük magunkat. Mustárt csak azért nem kértünk, mert (a ketchuppal és az Erős Pistával együtt) ingyen annyi tehető az ételünk mellé, amennyit csak szeretnénk, ugyanis flakonokban ott sorakoznak a pulton.  

A sülteket helyben is el lehet fogyasztani, de ott tartózkodásunk idején sokan kérték elvitelre is az ételeket. A boltban amúgy pultnál ülve lehet étkezni, de van egy asztal is három székkel, azoknak, akinek a pultozás nem megfelelő, sőt, jó időben a bolt előtti asztalok is a vendégek kényelmét szolgálják.

Ebédünk befejeztével még vásároltunk némi ínycsiklandozó füstöltárut, és azzal jöttünk el a boltból, hogy a világ tudomására hozzuk, hogy mindenképpen keresse fel ezt a helyet az, aki kényelmesen, tisztaságban szeretne egy közepes erősségű koleszterinbombát bevinni meggyötört szervezetébe. Mivel ezt most leírtuk, küldetésünket teljesítettnek tekintjük.  

(Táncsis Mihály utca 66.)

súgó
Japán Nap
 
lokál
A jó munkamegosztás alapja a bizalom
 
lokál
Egy pécsi világmárka – Nosiboo