Szórakozás helyett meló
Szórakozás helyett meló
Papp András / 2023-01-04 zene
Reggeltől hajnalig nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a Made in Pécs Fesztivál a lehető legzökkenőmentesebben menjen le egyetlen nap alatt. Ez a cikk, azon túl, hogy betekint egy rendkívül pörgős nap kulisszái mögé, köszönetnyilvánítás is azoknak, akik állják ezt az egész darát a mi felhőtlen szórakozásunk érdekében.

Ahhoz, hogy nyolc helyszínen reggeltől hajnalig lemenjen közel 180 koncert, és közben ételhez és italhoz is jussunk, rengeteg ember összehangolt munkája és elképesztő munkabírása szükséges.

A klubokban szolgálatot teljesítő technikai személyez 32 főt tesz ki. A napjuk brutális pörgésből áll, a 20 perces koncertek semennyi pihenőidőt nem hagynak nekik, ráadásul a szünetekben a felmerült problémákat is folyamatosan orvosolniuk kell. Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ezen a fronton valóban kiváló szakemberekkel dolgozhatunk, nélkülük nem lenne ennyire precíz a fesztivál lebonyolítása. 

A klubok kiszolgáló személyzete, az üzletvezetők és a pultosok külön köszönetet érdemelnek. Az a pörgés, amiben helyt kell állniuk egy teljes napon át, nem mindennapi. Ebben a munkakörben összesen kb. 50-en dolgoznak azon, hogy italhoz és ételhez juthassunk. Egy nap alatt sok-sok-sok ezer embert kell kiszolgálniuk, ezért türelemre intjük a tisztelt fesztiválozó közönséget, ha valahol egy kicsit sorban kell állni, mert higgyétek el, mindent, de tényleg mindent megtesznek ezek a hölgyek és urak azért, hogy kiszolgáljanak bennünket. Respect!

A vendégzenekarainkat, elsősorban a külföldi vendégeinket várni kell, segíteni kell őket a szállásuk elfoglalásában, be kell mutatni nekik a várost, a fesztivált, amihez 2-3 kolléga mindenképpen kell. Az ő munkájuk rendkívül fontos, hiszen rajtuk (is) múlik az, hogy vendégeink milyen élményekkel távoznak a városból és a fesztiválról.

A legtöbb fesztiválhelyszínen biztonsági személyzet is hadban áll – nem kis létszámban –, akik arra figyelnek, hogy biztonságosan tudjunk szórakozni. Nekik is hálásan köszönjük a munkájukat.    

És a buli utáni takarításról még nem is beszéltünk, pedig higgyétek el, van mit összetakarítani, esetenként pedig helyreállítani. Amikor mindenki alszik vagy éppen az előző nap fáradalmait piheni ki, nagyon sokan dolgoznak azon, hogy a szórakozóhelyek visszanyerjék eredeti formájukat, funkciójukat azért, hogy mi normális körülmények között tudjuk elfogyasztani másnap a gyógysörünket.

súgó
Másnap – és mi most itt vagyunk
 
lokál
A tudományok évezredei
 
ételital
Külvárosi gasztró: Jóózska