Színpadon: Pécs!
Színpadon: Pécs!
szerk / 2020-06-08 zene
A Pécs On Stage a BETWIXT elektronikus zenei műhely legújabb büszkesége, egy havonta jelentkező videósorozat, ahol friss, izgalmas pécsi produkciók állnak kamera elé különleges helyszíneken. 

A csapat a projekttel olyan nemzetközi zsánereken csavar egy jókorát, mint a Colors Show vagy a hazánkban is szép karriert befutott Balcony TV. A hangsúly ebben az esetben is az élőben, profi körülmények között rögzített felvételeken van, amelyeken keresztül a zenekarok 3 dal, az elektronikus zenei producerek egy 30 perces, saját szerzeményekből álló performansz, míg a DJ-k egy 60 perces mix erejéig mutathatják meg magukat a publikumnak. Ami viszont igazán kiemeli a Pécs On Stage-et a hasonló jellegű kezdeményezések közül, az a sorozatból áradó nagybetűs PÉCSISÉG. A felvételeket egytől-egyig kultikus, alternatív pécsi helyszíneken rögzítik, így az eddigi részekben többek között elrepülhettünk a Nádor Galériába, a PTE Botanikus Kert Kaktuszházába, az Északi Várfalsétányhoz, vagy éppen animált formában az egykori SZOBA táncparkettjére is.

A Pécs On Stage másik alappillére a pécsi tehetségek reflektorfénybe helyezése. A BETWIXT víziónak mindig is meghatározó eleme volt a feltörekvő, a zenei spektrum legkülönbözőbb szegleteit képviselő előadók segítése. Ez a motívum pedig ezúttal is megjelenik, amelyet az eddig bemutatott részek fellépősora – Cedar Knoll, Siaga, a BETWIXT Red című válogatáslemezének producerei és a Juniper Launches – is jól példáz.

A szerkesztőségben végtelen kíváncsisággal várjuk, hogy ezután kiket helyez a középpontba a krú, ha pedig ti is hasonlóképpen éreztek, ne sajnáljatok egy-egy követést a Pécs On Stage-től. A sorozat Facebookon, Instagramon és YouTube-on is megtalálható.

 

zene
Zuboly
 
súgó
Gótikus hologramok
 
lokál
A sárkányhajótól a SUP-ig – Vízisportok