A bolt nagyon szimpatikus elképzelésen alapul: a 2015 tavaszán nyílt húsfeldolgozóban háztáji körülmények között nevelt sertéseket dolgoznak fel, amelyek egyrészt a helyi önkormányzat sertéstelepéről, másrészt gyulaji családok óljaiból, harmadrészt pedig a környék gazdáitól kerülnek feldolgozásra. Az elszegényedett falu tehát saját márkás, kézműves termékeket állít elő (nem csak hústermékeket, lecsót, lekvárokat és szörpöket is), a szövetkezet munkájába pedig egyre több helyi családot vonnak be. A termékek hagyományos technológiával, tartósítószer és mesterséges adalékanyag hozzáadása nélkül készülnek, a boltban pedig minden megkóstolható. Ha azt mondjuk, minden, azt úgy is értjük: a kiszolgálás több, mint szuperkedves, a hölgy kérésünkre minden egyes tételből kóstolót vág, egy kis pohár víz kíséretében fél óra alatt végigkóstolhatjuk a teljes kínálatot. A köményes, szerecsendiós szalámi klasszikus darab, az olasz kolbász édesköményes és zöldborsos, nagyon kiegyensúlyozott és tényleg különleges ízű füstölt áru, a chorizónak, bár nem sok köze van az eredetihez, de kifejezetten finom fűszerezésű, kár, hogy vágáskor morzsalékos, széteső. A boltban nem csak elvitelre lehet kapni kolbászokat, hanem a fűszeres tarját és a szintén kisüzemi készítésű paprikás grillkolbászt a helyi grillen el is készítik. A húskészítmények után a közel 30 fajta mézből is kapunk kóstolót, itt a levendulás emelkedik ki erősen a mezőnyből. A kolbászok miatt biztos visszatérünk még!
Hunyadi János utca 11. H-P 7:00–17:00; Szo: 8:00–12:00.
Értékelésünk: 4/5
Számla:
2 pár grillkolbász: 756 Ft
Füstölt májas: 349 Ft
Olasz kolbász: 1151 Ft
Szalámi: 684 Ft
Összesen: 2940 Ft