Teszteltük: Hrabal
Teszteltük: Hrabal
szerk / 2017-02-13 ételital
A cseh sörözők iránt a magyar néplélek romantikus érzelmekkel táplált lelkesedéssel viszonyul, ez bizony meglátszott egy csütörtök estén, amikor este hét óra tájékán alig jutottunk foglalás nélkül asztalhoz a Hrabalban. Ami egykoron Áfium néven ment nagyot, nem spoilerezek, ha elárulom, akkorát nehezen szólhat a mostani felállás, de csalódás sem ért.

Ha van csapon hat cseh sör, plusz palackban kínálnak mellé még húszat, akkor nagy veszélyben már nem lehetünk. A Hrabal elsősorban söröző, másodsorban étterem. Sörözőként hozza a szintet, a sörök jók, nem a legismertebbek, de ettől izgalmas, próbálgatjuk is pohárral az aktualitásokat.

Étteremként nagyobb a veszély, mennyire lehet autentikus, mennyire cseh? Hát csak részben, de mondjuk az előételeknél fellelt hermelin és utopenci klasszikus kocsmakaja, itt valószínűleg echte cseh terméket szolgálnak fel, ami nem is baj, hiszen az első sör úgy tűnik el mellettük, hogy észre se vesszük.

Főételeknél a knédlis és csülkös vonal az erősség, a csülköt barátaink többnyire dicsérték, megbízunk ítéletükben. Mi ezúttal a sörgulyás és a marhapörkölt mellett voksoltunk, ez utóbbit a tormás-hecsedlis knédli miatt, ami nálunk bejött. A knédli puha, légies, jól készített, bár gondolom, ennél is csak az utolsó folyamat készül helyben, de a gulyás és a pörkölt is tisztességes munka volt. Az adagok méretesek, ha csak főételt eszünk, akkor sem maradunk éhesek.

Ha van gyenge pont, akkor az a desszertkínálat, ami semennyire sem cseh – a gőzgombócot inkább ne említsük, mert azt sikerült lebetonozni. A somlói vagy a créme brulée nem idevaló, még akkor sem, ha jobbak lennének. Sörözőbe úgysem kell sok desszert, mi megelégednék friss vlodkyval vagy buchtával, esetleg puha, töltött gombócokkal is, ha már a cseh vonalat vinnénk.

Irgalmasok utcája 2. V-Cs: 11:00-24:00; P-Szo: 11:00-01.00.

Értékelésünk: 4/5

Számla: 

Pácolt hermelin: 600 Ft

Utopenci: 600 Ft

Pilseni sörgulyás, szórt hagymával, knédlivel: 1850 Ft

Vörösborban párolt marhanyakpörkölt tormás, csipkés knédlivel: 2150 Ft

Gyümölcsös gőzgombóc: 650 Ft

Somlói revolúció: 850 Ft

Postřižinské Svatečni Speciál sör: 420 Ft

Postřižinské Francinův sör: 390 Ft

Žatec Sedmý schod sör: 420 Ft

Vysoky Chlumec Flying Could IPA sör: 650 Ft

Összesen: 8580 Ft

ételital
Teszteltük: Eozin Corso
 
ételital
Gyerekek a konyhában
 
ételital
Teszteltük: Kulinárium Lakásétterem