Teszteltük: Főnix Pizzéria
Teszteltük: Főnix Pizzéria
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-05-25 ételital
Vissza a múltba – gondoltuk nemcsak vacsoránk elején, hanem a végén is. De mi történt a kettő között?

A szolgálatban lévő egyszemélyes pincér és pultos kisasszony rendületlenül kedvesen, nyugodtan, derűsen teszi a dolgát, az a típusú vendéglátós, aki kézben tartja az asztalokat és őrködik a hangulat felett is. Lassanként tele a terasz és bent is legalább 4 asztalnál halad a vacsoraidő, levesek, pizzák, burgerek, főételek (melyek között indokolatlanul túlnyomó részben van a csirke) keresik gazdájukat a flottul működő szervizben.

Hallottuk hírét a rock and roll pizzának, amit látatlanban szerettünk, hiszen Pécshez kapcsolódó fogás, amit a névadó zenekarok igényei alapján állítottak össze a konyhán. Amikor testközelbe kerülünk az étlappal, akkor már nehezebb a helyzet. Van itt tésztából, pizzából is komoly választék, a vendégek is láthatóan szeretik a helyet, de mi kissé zavarba jövünk, hiába keressük ugyanis az egyszerű olasz klasszikusokat, sehol egy arrabiata, egy aglio olio vagy egy margherita. Van helyettük számtalan olaszos fantázianevű mindenféle. Ezzel nem is lenne baj, sőt, ám ha jobban megnézzük őket, alig találunk egyet vagy kettőt, amit valóban az olasz konyha ihletett.

Ha nem olasznak esszük, hanem pont úgy, ahogy otthon ütünk össze a random hozzávalókból egy magyaros-olaszost, akkor nem fogunk meglepődni. Japán ramenünk az ázsiai ihletésű kínálatból vacsoránk egyik húzófogása. Szépen tálalt: sötét kerámia-kancsóból öntjük a levet a roppanós zöldségekre és üvegtésztára. A többi fogásunk pedig az emlegetett olasz-magyar barátság jegyében érkezik, kicsit édes paradicsomszósszal a pizzán, kicsit sok trappistával a rigatónén, ami inkább penne. A ritkán elcsíphető Grapos-ból pedig csorognak a gépi, szénsavas üdítők, ami ízvilágában azt a korosztályt hódítja meg, akiknek még a Márka és a Traubi mond valamit.

Számla

Japán ramen leves: 1390 Ft

Házi rigatone (rigatóni): 1890 Ft

A pénz beszél pizza - Stereo Kollektiv: 1890 Ft

Insalata Mista: 890 Ft

Málna: 390 Ft

Coca Cola: 450 Ft

Összesen: 6900 Ft

Értékelésünk: 3/5 

Hunyadi út 2. H-Szo 11:30-22:00.

 

zene
Special Providence, Makrohang
 
súgó
Nem bánok semmit sem - A pécsi Piaf hazatért
 
zene
Psycho Mutants szülinapi koncert