Energiaáramlás a Pannon Filharmonikusokkal
Energiaáramlás a Pannon Filharmonikusokkal
/ 2017-05-16 súgó
Energia. Hétköznapi fogalom, mégis mindenkinek más jut eszébe a szó hallatán.

Erőforrás, kapcsolat, rezgés, hullám, megmarad, elvész, átalakul. Van, aki abból nyeri, hogy adja, van, akit az éltet, hogy kapja. A koncerttermekben felszabaduló energia a zene és az emberi lélek egymást erősítő áramlása. Benne foglaltatik a zeneszerző teremtő ereje, a karmester testén átfolyó alkotói és előadói szándékok között létrejövő szinergia, a szólisták és hangszerük egybeforrásából izzó dinamika, de a közönség feszült várakozásából, majd kicsattanó katarzisából kirobbanó energia is.

A Pannon Filharmonikusok közönsége a 2017/2018-as évadban, a korábbi évekhez hasonlóan most is négy különböző sorozat közül – Pannonicum, Kodály, Breitner és Musica Sarca – válogathat, melyek a komolyzene kedvelők más-más igényeihez igazodva, eltérő szempontok szerint, de a már jól megszokott magas színvonalú hangversenyekkel, a zenei világ élvonalába tartozó szólistákkal és dirigensekkel várják a Kodály Központ széksoraiban a zenebarátokat.

A színpad egy varázslatos hely. A karmester – akár egy festő – a muzsikusokat irányítva olyan színeket fest a kottafejek helyére, melyek a zeneszerző alkotó folyamatának lényegét megragadva új világot teremtenek: a zene világát. Ha a mai modern eszközökkel a zenei hullámokat láthatóvá tennénk, gyönyörű színkavalkád áramolna hol lassan, hol hömpölyögve vagy szikrázva a zenei ritmusokat és áradásokat követve. A zene valódi energiahullámként mozog a muzsikusok és a közönség között, oda és vissza.

Várjuk Önt is bérleteseink sorába, merítkezzünk meg a Pannon Filharmonikusok zenéjében a következő évadban és éljünk át számos önmagunkat feledtető, mégis felejthetetlen pillanatot együtt!

(X)

lokál
A Made in Pécs-díj 2023 jelöltjei: Online Pécs
 
lokál
Keresztény Tamás, aki tíz darabban játszik
 
zene
30Y