Teszteltük: Elefántos Étterem és Pizzéria
Teszteltük: Elefántos Étterem és Pizzéria
Müllner & Kálmán Content Lab / 2018-08-27 ételital
A Jókai tér egész egyszerűen pont erre a legtökéletesebb, ahogy most láttuk. Nyári koraestén nézni, hogyan lesz a napsütötte térből előbb árnyékos placc, majd hogy gyúlnak ki körben a fények. Gyerekek szaladgálnak a zubogó víz fölött, családok szóródnak szerteszét, baráti társaságok lepik el az asztalokat, párok andalognak, de a magunk részéről abszolút hívei vagyunk az asztal egy főre megoldásnak is. Miért ne vihetnénk el saját magunkat is egy kellemesnek ígérkező vacsorára?

Teljes pompájában léptünk az Elefántos teraszára: főszezonban, teltházas terasz-időben. Üzletileg kétségtelenül dagály van ilyenkor, ám a személyzet és a konyha szempontjából nyilvánvaló stresszforrás is a pörgős este, kíváncsiak voltunk, hogy 21 év gyakorlata elegendő-e, hogy gördülékenyen menjen a turnus?

Rutin, az van, ez egyből látható, gyorsan kerül asztal, érkezik az étlap, és az első pár mondatból lejön, hogy pont eggyel bizalmasabb a hangnem, mint ami nekünk jólesik, de legyen, nyár van, majd az ételek helyrebillentik a dolgokat. És becsületükre legyen mondva, meg is próbálják. Az előételnek választott vitello tonnato megfelelő vékonyságú borjúszeleteit magabiztosan fedi be a tonhalas-majonézes, selymes krém. A mindezek előtt érkező meleg és ropogós kenyér és a jó minőségű olívaolaj hamar megtalálják az utat egymáshoz.

Főételnek egy, a heti ajánlatok között szerepelő pastát választunk: linguine mare e monti. A vargányával és rákfarokkal érkező metélt jó állagú, al dente, a rák és a gomba pedig harmonikusan kiegészítik egymást. Enyhén csípős, chilitől és friss bazsalikomtól lesz teljes a fogás.

Vártuk a desszertet nagyon, picit még azt is reméltük, hogy fölfelé húzza a korrekt-bevált korábbi fogásokat: a barackos tiramisut azonban sajnos nem értettük, két kis tésztahalom némi barackos áthallással az elnyűhetetlen szürke palatáblán.

Jókai tér 6. H-Cs 12:00-21:45; P-Szo 12:00-22:45.

Értékelésünk: 4/5

Számla

Epres limonádé: 890 Ft

Vitello tonnato: 2490 Ft

Linguine mare e monti: 3900 Ft

Barackos tiramisu 890 Ft

Összesen: 8170 Ft

 

zene
XV. Szüreti Csirkepaprikás Fesztivál
 
zene
Ripoff Raskolnikov Band
 
zene
Natalie Imbruglia