Teszteltük: Bazár
Teszteltük: Bazár
szerk / 2017-06-15 ételital
A magyar kézműves sörforradalom Pécsett viszonylag korán indult, köszönhetően a Művész Presszónak. Aztán a trend folytatódott az Egyletben, nem sokkal később megnyílt a Kisüzem, a kraftok bekerültek több, korábban csak a megszokott söröket kínáló egységbe is.

Az Egylet átalakulása egy pillanatra hiátust okozott a kézműves sörökre éhező közönség szívében, ám pár hete megnyílt a pionír csapat által üzemeltetett Bazár.

Mindenekelőtt meg kell jegyeznünk, hogy a hely lehetne bárhol Európában és ez, ebben a kontextusban inkább dicséretként értelmezendő. A dizájn látványos, határozott, erőteljes, néha kicsit sok is egy sörözőhöz, de ahogy a korábbi helyeken, itt is tudom, hogy hol vagyok.

Nem kicsi a hely, sőt inkább tágas, nem tudjuk mennyire lesz könnyű folyamatosan megtölteni, de miután alkalmas arra, hogy délután elbeszélgessünk, hogy este sörözzünk, hogy hétvégén csapatostul jót szórakozzunk, a remény fenntartható.

A sörös koncepció nem sokat változott, pontosabban itt még több sörcsapon érkezik a korábbi helyeken is megszokott kínálat, az árak sem tűnnek felturbózottnak. Ottjártunkkor épp belefutottunk kicsit már meggyötört hordóba is, de a kóstolt sörök többsége hozta a magyar kézművesek eklektikus, ám bátran kísérletező színvonalát.

Nekünk a Bazár továbbra is inkább söröző, bár, szórakozóhely, mint étterem, ám a korábbi helyekhez képest komolyabb a választék ételfronton is. A sör-kolbász kombináció évszázados találmány, itt nyolc kolbászból választhatunk, kóstoltunk párat, az eredmény jó és jeles közé tehető, a sörök mellé elműködnek, de csak ezekért már nem feltétlenül bumliznánk el a belvárosig.

A Bazár megnyitásával kétségtelenül megérkezett egy újabb színfolt a pécsi vendéglátásba, a Király utca eleje kezd felpezsegni, a Lezser, Főtér, Nana trióból immár kvartett lett.

Széchenyi tér 17. K-Sze 12:00-24:00; Cs-Szo 12:00-01:00; V 12:00-22:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Horizont IPA: 540 Ft/3 dl

Ír vörös: 470 Ft/3 dl

Rumos szilvás: 460 Ft/3 dl

Tökmagrém: 790 Ft

Nürnbergi kolbász baguette-ben: 1090 Ft

Marhahúsos kolbász baguette-ben: 1090 Ft

Paradicsomos, babos potato: 1350 Ft

Összesen: 5790 Ft

súgó
Ahol a mesék életre kelnek 
 
súgó
Frankofón Fesztivál
 
ételital
Enni borral 8. - magok és bor