Teszteltük: Purrfect Cat Cafe
Teszteltük: Purrfect Cat Cafe
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-04-18 ételital
2in1 annak, aki a dorombolást és a megbízható kávézót egyszerre szereti.

Az Ázsiából induló, majd az egész világot meghódító macskás kávézó-divat elérte Pécset is. A Rákóczi úti forgalomból, mikor az ember belép a régi kocsmából átalakított Purrfect Cat Caféba – amit persze mindenki csak macskás kávézónak fog hívni – egy furcsa világba kerülünk. Belépéskor máris kapunk néhány jó tanácsot a viselkedési szabályokról. Aztán szerencsénkre találunk még egy utolsó asztalt, érdemes tudni, hogy ha biztos ülőhelyet szeretnénk, jó, ha előre foglalunk.

Felmérjük a terepet, számba vesszük a körülöttünk jövő-menő cicákat, akik napközben befogadnak bennünket, vendégeket a lakhelyükre, és feltérképezzük a gasztronómiai kínálatot is. Kérünk aztán palacsintát, melegszendvicset, kávét, forró csokit és szörpöt.

És amíg rendelésünkre várunk, átadjuk magunkat a helyszín kínálta élményeknek. Két maine coon és egy brit rövid szőrű macska a csapat tagjai és figyeljük, hogyan próbálják vendégtársaink magukhoz édesgetni Zeuszt, Leót és Eddie-t. Ehhez minden asztalon megfelelő eszköz is van, amivel játékra lehet őket buzdítani.

Asztaltípusból is több van: kanapés, foteles, székes helyek közül válogathatunk, látogatásunk tervezett idejének, jellegének megfelelően.

A melegszendvics igazi klasszikus, és a legjobb otthoni ízeket hozza. A csípősnek ígért szalámi csíp, a sajt olvadt és éppen kellően nyúlik, de még kicsit roppan is. A fűszeres, birslekváros palacsinta is pont olyan, amilyet a nagymamánktól megszoktunk, csak nagyobb. A kínálatban az édesek mellett sós palacsintákat is találunk.

A szörpök, gyümölcslevek, lekvárok közeli kistermelőtől érkeznek, egy Boda nevű kis faluban készülnek, és még az is elképzelhető, hogy kaphatók is lesznek a jövőben. Az egész helyet, a kínálatot, az arányokat ügyesen és előrelátóan úgy alakították ki, hogy ha a macskás élményt levonjuk, akkor se maradhasson semmi hiányérzetünk.

Végig érezhető egy visszafogott, jólesően lelassult jelenlét a vendégek részéről is, hiszen ugyan ki szeretné egy hirtelen mozdulattal vagy harsány gesztussal fölriasztani a játék után lustán elnyúlt macskákat?

Rákóczi út 59. H-Szo 10:00-20:00.

Értékelésünk: 4,5/5

Számla

Magyaros melegszendvics: 590 Ft

Fűszeres, birsalmás palacsinta: 890 Ft

Szörp 3 dl: 390 Ft

Epres forró csokoládé:  750 Ft

Eszpresszó: 400 Ft

Összesen: 3020 Ft

 

súgó
Családi játszóház
 
zene
Extrawelt
 
zene
Pécs City Karnevál Warm-Up