Szabadon flörtölhetünk péntek esténként!
Szabadon flörtölhetünk péntek esténként!
promo / 2021-09-29 súgó
Új, csábító sorozat indul a Zene Világnapján!

Október 1-jén, a Zene Világnapján indul útjára a Pannon Filharmonikusok új sorozata, a Flört, amely az évad során összesen négy péntek este várja a közönséget Pécsett, a Kodály Központban. A zenekar a koncertek csábító erejét tánccal, színházzal, bátor humorral és vagánysággal növelte. A színvonalas zenei programot nyújtó koncertek célja nem a beavatás, hanem a szórakoztatás: kikapcsolódást ígérő péntek esti élményt nyújtanak azoknak, akik még csak kacérkodnak a komolyzenével. A sorozat különleges bérletárai értékelik a fiatalságot: teljes bérletárat csak a százéveseknek kell fizetni, a 6-18 éveseknek pedig díjmentes a belépés.

 

A 210. születésnapját ünneplő együttes több új sorozatot is indít idén Az élet sója elnevezésű évadában. A jelentős jubileum apropóján a jövőre koncentrál, így a Zene Világnapján, most pénteken induló új sorozatuk is azokhoz szól, akik ismerkednek, kacérkodnak a komolyzenével. A sorozat a pandémia idején óvatossá vált közönséget is stimulálni kívánja: arra bíztat, hogy a munkával töltött hétköznapok után ránk fér a kikapcsolódás és a közös élmény. Élő kulturális programokkal fűszerezzük a hétköznapokat, ne féljünk kimozdulni, találkozni, kipróbálni új dolgokat, de a valóságban, és nem az online térben. A sorozat nem gyerekeknek szól, de számukra is élvezhetők a látványos, humoros előadások, ráadásul a 6-18 évesek számára díjmentes a belépés, éppúgy, ahogy az együttes minden pécsi bérletes koncertjére az idei évadban. 

 

Az október 1-jei Szabad egy táncra? koncerten Bogányi Tibor (képünkön) vezető karmester neves vendégművészek közreműködésével egyrészt a 100 éve született legendás Astor Piazzolla muzsikáját ajánlja a közönségnek, Giovanni Guzzo hegedűművész játékával megidézi Buenos Aires különböző arcait, a tangó hazájának hangulatát, majd életre kelti Manuel de Falla háromszögletű kalapját. Az első ízben, és csak egyszer látható produkcióban Meláth Andrea operaénekes, Tandi Zsófia és Biri Gábor táncművészek lesznek a zenekar partnerei.

A februári, Álmodozzunk együtt koncerten a Pannon Filharmonikusok egykori vezető karmestere, Hamar Zsolt többek között Mendelssohn Szentivánéji álom című művének félig szcenírozott előadására készül. A koncerten hallhatjuk a zeneszerző egyik legszebb hegedűversenyét is Kelemen Barnabás előadásában.

Április elsején, a harmadik koncerten, amelynek címe A zenegyűlölő 1.0, az Óbudai Danubia Zenekar és Hámori Máté a Pannon Filharmonikusok vendége. A humorban (és természetesen zenében) gazdag előadásban rendhagyó módon Janklovics Péter stand-up humorista működik közre, kifigurázva zeneszerzőt, előadót és a közönséget egyaránt.

Végül, de nem utolsó sorban a negyedik koncerten Bogányi Tibor karmester Várdai István partnereként csellóművészként is fellép. A koncert színvonalas programja a komolyzene legmagasabb szintjébe enged bepillantást úgy, hogy meglepetésként megmutatja, hogy a két csellista legalább olyan virtuóz, mint a közkedvelt 2Cellos. És mi más lehetne egy jóízű Flört-sorozatot záróelőadásának címe, mint az, hogy Párban az igazi.

A sorozatra egészen a második előadásig, februárig kaphatók bérletek, így akik karácsonyi ajándéknak kulturális élményt keresnek, ne feledkezzenek meg erről a lehetőségről! A bérletek jelentős kedvezménnyel kaphatók: minél fiatalabb a vásárló, annál nagyobb kedvezménnyel honorálja a zenekar az érdeklődését! Száz százalékot csak a százéveseknek kell fizetni a bérletért!

A koncertekre egyedi jegyek is válthatók személyesen és online is.

További információkat a zenekar honlapján, a www.pfz.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

(A Flört-bérletsorozat médiatámogatója a Made in Pécs)

(X)

 

súgó
Egymásra néző ablakok
 
lokál
Irány a Kelet-Mecsek!
 
súgó
Co-Work – Orosz Klára, Roskó Gábor és Szíj Kamilla kiállítása