Teszteltük: Mischler Cukrászda & Bisztró
Teszteltük: Mischler Cukrászda & Bisztró
Müllner & Kálmán Content Lab / 2022-04-25 ételital
Izgalmas, letisztult konyha minden napszakra.

Hétköznapi ebédre érkezünk az Árkád első szintjére. A tavasz erősebb napsugaraiban fürdőző terekben sodródnak, sétálnak, vonulnak, nézelődnek a látogatók, nem is olyan egyszerű asztal csípnünk, ám a Mischler Bisztró egyik kényelmes sarkában mégiscsak elhelyezkedünk. A hétköznaponként 11 és 14 óra között felszolgált ebédmenüt fogásonként válogathatjuk össze, előétel, leves, főétel és desszert választható, darabszámtól függően változó összegért (1590-2990). Mind a 4 fogást tehát 2990 Ft-ért kóstolhatjuk meg, és talán ez a legjobb taktika egy kétfős alakulatnak, ha minél többféle ízre kíváncsiak.

A körtekrémlevest almával és mandulával kapjuk: selymes, jó állagú, nem édesített, hőmérséklete is megfelelő. Az apró almakockáknak és a vékony mandulaszeleteknek köszönhetően a krémes és a ropogós találkozik – remek kezdet egy szimpla hétköznapon. Mindeközben magán a koncepción tűnődünk: kávézó, cukrászda, ebédmenüs bisztró és á la carte étterem egy helyen, napszaknak és hangulatnak megfelelően választhatunk, jó időben még ott a bevásárlóközpont csendesebb oldalára néző terasz is. A sokféle funkció alkalmazkodik a helyszínhez, egyedül a komolyabb vacsorát nehezebb beleképzelni a térbe, de ügyes fényekkel ezen is túl lehet lendülni, mert az étlap mindenféleképpen megéri a próbálkozást.

A marhapörkölt, vörösbor, galuska már letisztult elnevezésében is ígéretes, jobb, ha nincs túlbonyolítva az étlap betűk tekintetében sem. A savanyított retekszelet egy apró kis díszítő elem, ám ez is mutatja, hogy van gondolat az ízek kapcsolódásáról a konyhán. Egyből a szaftot nézzük, hiszen mi is lehetne beszédesebb egy pörkölt esetében: tartalmas, gazdag, kellően sűrű, mutatja az ízeket, amelyekben harmonikusan érződik a vörösbor, nem nyomja el a hús ízét. A hús és a galuska is ruganyos, jó állagú. A menüsort lezáró tiramisu feltette a pontot az ü-re. Könnyű volt, lágy és habos, pont, ahogy ezt az ikonikus olasz desszerttől elvárhatjuk.

Ákád Pécs (Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 11/1) H-Szo 9:00-20:00; V 10:00-18:00.

Értékelésünk: 5/5

SZÁMLA

3 fogásos menü: 2490 Ft

Cappuccino: 530 Ft

Összesen: 3020 Ft 

lokál
Mecseki felfedező: Bikfa-forrás
 
zene
Made in Pécs Fesztivál – Háttérmunkák az első koncertig
 
lokál
Eximó Jégrém: Halálon innen, kocsmán túl