Teszteltük: Frey Cukrászda
Teszteltük: Frey Cukrászda
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-08-16 ételital
Letisztult formák, útkereső ízek.

Megalapozott elvárásokkal szaladtunk át a Magasház helyén zöldellő réten, hogy utunk ismét a Freybe vigyen bennünket, hiszen jó kis fagyikat kóstoltunk már itt a nyitás óta eltelt rövid időszakban. Ezúttal a teljes sorra, kávéra, süteményre, kekszre és emlékeinket felfrissítendő, egy gombóc fagyira is visszatértünk, hogy lássuk, milyen kört fut a hely nagypályán.

A szezont és a klasszikusokat elegyítő ribizlis sajttorta mellé a karamellás mousse tortát választjuk, és sem első, sem második falatra nem oszlik a zavarodottságunk. Túlhűltek volna a sütik, vagy csak más tésztára számítottunk? Nem lebegős, nem omlós a tészta, inkább kissé tömör és feszes, a ribizlit körülvevő zselé pedig nyúlós, és arányait tekintve elég jelentős hányadát teszi ki a tortának. A karamellás sütik jellemzően karakteres ízvilágú, komoly sütemények, és ezt hozza is a Frey tortája, de az alsó tésztaréteg túl könnyen bomlik morzsáira. 

Ötlet és gondolat amúgy bőven akad a Freyben, a sütemények kivitelezése pedig egyelőre még bejáratás alatt. A belső tér puritán és letisztult, világos és könnyed, több típusú asztallal és ülőhellyel, a kanapétól a bárszékig, a rádióból ömlő slágerek helyett megérdemelne a gondosan összerakott belső tér egy egyedibb playlist-et. Az érzékszerveinket ért élmények összehangolása még kidolgozás alatt, de legalább adódnak már szemre tetszetős megoldások. A tejkaramella fagylalt és az ezúttal választott gyömbéres keksz mindenesetre egyelőre jobban teljesítenek, mindkettő kategóriája felső szintjén olvad és ropog.

Örömteli, hogy jöhet gyerek, kutya, gluténmentes-, csökkentett szénhidrát-, cukormentes- diétán lévő, vagy akár vegán vendég, a Frey egyszerűen „mindenbarát”.

Hungária utca 53.

H-P 9:00-20:00; Szo-V 10:00-20:00.

Értékelésünk: 4/5

Számla:

Ribizlis sajttorta: 590 Ft

Karamellás mousse torta: 590 Ft

Hosszú kávé: 390 Ft

1 gombóc fagylalt: 300 Ft

1 csomag gyömbéres keksz: 700 Ft

Összesen: 2570 Ft

 

lokál
Hajrá, Magyarország!
 
zene
A Made in Pécs Fesztivál Budapesten is bemutatkozott
 
zene
A pécsi underground hip-hop