Adventi Kántálás
Adventi Kántálás
Happ Zsuzsa / 2021-12-03 súgó
Tudjátok, hogy mit jelent a Bölcsőcskézés, a Szentcsaládjárás, a Karácsonyi kántálás vagy a Háromkirály-járás? Ha nem, akkor az idei adventkor megtudhatjátok, ugyanis az adventi vásár forgatagában különleges eseményekkel és hangulatokkal találkozhattok.

A Keret Alkotó Csoport régi népszokásokat varázsol Pécs belvárosába különböző helyszínekre: utcákra, kávézók, éttermek, kiállítóhelyek tereibe. Minden héten más-más népi játékkal, különböző csoportok köszöntik a belváros járókelőit, hogy meghitt hangulattal fűszerezzék a karácsonyi előkészületek időszakát. A játékos csoportok péntekenként és szombatonként 15-17 óra között bukkannak fel a buszpályaudvar-Széchenyi tér, illetve a Jókai tér-Búza tér tengely mentén.
Természetesen a Betlehemezés sem maradhat ki, a betlehemes játékot több helyszínen láthatjátok december 16-án és 19-én. Szintén december 19-én 17 órától Áldott a te… címmel Mária-játékot állítanak színpadra az alkotók a Széchenyi téri színpadon: az előadásban Mária történetén keresztül találkozhatunk az evangéliumi idők várakozásával.

A részletes program a Keret Alkotó Csoport Facebook-oldalán található.

Népi játékok: Dec. 3-4., dec. 10-11., dec. 17. 15:00-17:00 – Belváros

Betlehemezés: Dec. 16. 9:00-12:00, dec. 19. 13:00-14:00 – Belváros

zene
Soerii & Poolek, Fish!
 
lokál
Eximó Jégrém: Fabula Rasa
 
lokál
Tettyei Romok: Boncsukle