Teszteltük: Find Tea
Teszteltük: Find Tea
Müllner & Kálmán Content Lab / 2021-11-15 ételital
Egyszerű ötletre és sok műanyagra épül a kamaszokat célzó bubble teázó.

Nem figyeltünk eléggé, annyira próbáltunk a gyöngyök, bubble-ök tengerében eligazodni, így nem szóltunk idejében, hogy az amúgy is megspékelt italunkat cukor nélkül kérnénk, így extra energiával vágtunk bele a bubble teázás felfedező kalandtúrájába.

A kínai tulajdonosok által működtetett kis üzletben egymást érik a kamaszlány-csapatok, egy ideje már más városokban is feltűnt, hogy ezek a teázók amolyan „tini kocsmák”, ahol suli után jólesik egy kicsit lazítani. Érkeznek a duók, triók és nagyobb létszámú társaságok, érezhető az izgalom, ahogyan az itallapot böngészik. Elbolondoznak a gyöngyökkel, és most már rá is jövünk, miért lefóliázva árulják az italt: fel kell ugyanis rázni, mielőtt átdöfjük a szívószállal a frissen hegesztett fedelet. Hozzátesszük, nemhogy nem plastic-free, hanem egyenesen full plastic a megoldás, így környezettudatosnak aligha mondható. A pohárban lévő 1300 forintos Brown Sugar Tapioca Milk teáról a cukorszint miatt nehéz részletgazdag ízbeszámolót adnunk: egy tejes teával van dolgunk, amit a kiszolgáló személyzet tanácsára választottunk. A lényeg: apró dolgok úsznak egy pohárban, viccesen belecuppannak a szívószálba, lehet nevetgélni, szelfzni, mókázni.

Az üzletvezető amúgy figyelemreméltóan ügyeli a terepet, szeme a teraszon, gondosan egyezteti a futárok rendelését és már reppen is az ajándék vászonszatyor a házhoz rendelőknek. Milky Mango, Lychee Bubble, Cream Cheese Pure – olvasgatjuk az 1000 és 1500 forint között mozgó kínálatot, amelyből hideg és meleg verziók is akadnak, nem beszélve a vegán megoldásokról, amelyeket zab- vagy szójatejből készítenek. Ottjártunkkor több futár is vett fel rendelést az üzletben, kérdésünkre elmondták, hogy 80%-ban külföldiek kérik a gyöngyökkel gazdagított frissítőket. Azt mondjuk el tudjuk képzelni, hogy vizsgaidőszakban megdobhat egy nehéz estét: ki ne szeretne kikapcsolódni extra cheese-es matcha lattéval?

Számla

Brown Sugar Tapioca Milk: 1300 Ft

Jókai tér 7. H-Szo 13:30-19:30.

Értékelésünk: 5/4

 zene
Pécs a kabalánk
 
súgó
Maxim Vengerov és a Pannon Filharmonikusok
 
súgó
Szárnyas Malac Nap