Teszteltük: Block Coffee Room
Teszteltük: Block Coffee Room
Müllner & Kálmán Content Lab / 2019-10-17 ételital
Egy szobányi koffein és néhány jó szó – mi másra vágyhatnánk még?

Nyitásakor már megnéztük a Blockot, az akkoriban sok szempontból különlegesnek számító aprócska kávézót. A különlegességeiből szerencsére még ma is sok minden meg van, de az azért jó hír, hogy már nem arról híres, hogy szinte az egyetlen valóban jó kávét készítő hely a városban. A mezőny a pécsiek legnagyobb örömére bővült, jó kávét egyre több helyen ihatunk. A sajátságosan egyedi erkélyű tömb magasföldszintje továbbra sem lacafacázik, ahogy belépünk, máris a csodálatos kávégéppel találjuk magunkat szemben, lenyűgöző darab, el is csendesül a vendég a gép tekintélyét látva. Megilletődöttségünkből a Block hétköznap délelőttjének visszafogott nyüzsgése hoz vissza bennünket, és máris készül az espresso és a dupla latte. Bent és kint, a mini-erkélyen és a lépcső tövében is üldögélnek a jól elkészített kávé rajongói, hiába, a kávés szubkultúra megfontolt gyülekezet, mindenki türelmesen vár a sorára.

A baristával beszélgetve kiderül, hogy ez az első napja, és miközben tökéletes angolsággal celebrálja a kávés szertartást a nemzetközi közönségnek, arra is sort kerít, hogy véleményt kérjen, és hálás minden jó szóért. Az első napnak mi is drukkolni kezdünk, de kávéink nemcsak az ennek szóló jóindulat miatt maradtak emlékezetesek. A táblán követhetjük az aznapi kávékat, ahol felfedeztük a helyben, Pécsett működő pörkölő üzem, a Bean On termékeit. A Blockban a cserjétől a csészéig tart a kávé íve, itt a tudatos, az egész folyamatot követő szemlélet adja meg a mélységét egy szimpla kávézásnak. A kínálat maga is decensen feszes, az espressótól a chai lattéig tizenháromféle ital kerülhet a csészénkbe vagy a bögrénkbe. A friss croissant, vagy bármi a frissen készült sütikből sajnos jöttünkre már elfogyott, így gluténmentes fügés keksszel kísértük a szalántai Jólé szőlő kortyait. 

És hogy záróra után miként kapcsolódik egybe mese és teázás, azt pedig a Gombolyító programsorozatán élhetik át a vendégek, ugyanis a kávézó szolgál helyszínéül a Mesék a csésze körül alkalmaknak. A teakóstolóval kísért élőszavas mesemondás pedig a megnyúló őszi-téli esték bearanyozója lehet. 

Ifjúság útja 9. H-Cs 7:30-17:00; P: 07:30-16.00.

Értékelésünk: 5/5

Számla:

Gluténmentes fügés keksz: 350 Ft

Latte: 490 Ft + 260 Ft (dupla opció)

Espresso: 360 Ft

Szőlőlé: 390 Ft

Összesen: 1850 Ft

 

lokál
Eximó Jégrém: Fabula Rasa
 
zene
Kampec Dolores
 
film
Café Society