Teszteltük: Bagoly Street Food
Teszteltük: Bagoly Street Food
Müllner & Kálmán Content Lab / 2020-07-21 ételital
A legfontosabbat veszik a legkomolyabban: az alapanyagot.

Ha létezne arra görbe vagy számsor, ami megmutatná, hogy az elmúlt három hónapban hogyan változott a hamburgerek fogyasztási íve ország-, de akár világszerte, az a gyanúnk, hogy a vizsgálat emelkedő tendenciát jelezne, de hogy visszaesést nem mutatna, az biztos. Hiszen ez a klasszikus streetfood fogás egészen biztosan válságálló, ugyanis minden benne van, amit egy étkezéstől várunk, és ha jó alapanyagokból készül, akkor talán még egy táplálkozástudományi szakember sem haragszik meg érte. 

Igazi hamburgereket pár éve szerencsére már több helyen találunk, ezért is voltunk kíváncsiak, hogy egy hipermarket parkolójába felállított streetfood hely milyen újdonsággal tud szolgálni. Az ehhez hasonló helyszínek ugyanis mindig lelőhelyei voltak a gyors megoldást kínáló vendéglátásnak, de a gyorsaság csak az egyik tényező, kíváncsiak voltunk, mi kerül a hamburger zsemlébe, a lepénybe vagy a hot-dog kiflibe a bevásárlókocsi-rally közepén.

Egy szombati, kora nyári délután parkoltunk le a Bagoly tövében. Valahogy sikerült jól időzítenünk az érkezést, mert éppen asztalokra, és elviteles dobozokba kerültek a minket megelőző rendelések, és még sikerült az utolsó szabad asztalt kifognunk. És ha már minden ilyen jól összeállt, neki is fogtunk a kóstolásnak. Hamburger, hot-dog és a különlegességnek számító lepény is került a rendelésbe, és amíg mindezek elkészültek, előételnek káposztás rétest rendeltünk. Jól tettük, hogy elsőre csak egyet, mert még feldarabolva is jutott belőle bőven mindenkinek, de nem csak az adag, hanem a minőség is tökéletesnek bizonyult. A vékony tésztalapok közt tökéletes só-bors arányú dinsztelt káposzta alapozta meg a fő fogásainkat. Ahogy eltűnt a papírtálcáról a rétes utolsó morzsája, már meg is érkezett helyére a kolbászos lepény, amiben a kolbász jó ízű és nem ipari, a lepény tésztája nem túl vastag és nem is vékony, de a fogás koronája a kovászos uborkakrém lett. A hamburger zsemléje is, ahogy a lepény is, házi sütésű, a húspogácsa hozta a tőle elvárhatót, tehát ebben a fogásban sem kellett csalódnunk, ahogy a hot-dogba került virsliben sem. És pont a jó minőségű húsok és pékáruk miatt érezzük azt, hogy a szószok érdemelnének egy kicsit több figyelmet, a kimagaslóan ízletes kovászos uborkakrémet meg sem tudták közelíteni a többiek.

Természetesen desszert nélkül mit sem ér egy korai vacsora, de a káposztás rétes után biztosra mehettünk, és nem is csalódtunk a mákos-meggyes rétesben sem.

Makay István utca 6. (METRO parkoló)

H-Szo 10:00-21:00; V 10:00-17:30.

Értékelésünk: 5/4,5  

Számla

Classic Cheddar: 1790 Ft

Csülkös lepény: 1100 Ft

Magyaros lepény: 1100 Ft

New York hot-dog: 790 Ft

Túrós, meggyes, mákos, káposztás rétes: 490Ft/db

Hasábburgonya: 400 Ft

Összesen: 5670 Ft

 

ételital
Teszteltük: Pécsi Kávé
 
ételital
Látkép a pult mögül
 
zene
Breakbot