Hús
Hús
/ 2015-11-06 ételital
Esküszünk, nem volt szándékos, hogy beletenyereltünk a nagy rákkeltő hús parába, de sikerült. Szerkesztőségünk a témában a sötét oldalon áll, mert bár nem tervezünk terrorakciót a WHO székháza ellen, de van, akinek szalonna formájú és illatú autóillatosítója van, szóval távol álljon tőlünk az álszentkedés. Viszont úgy gondoljuk, a hentes ugyanúgy bizalmi ember, mint a fodrász, és ha már nem vetjük meg a kolbászt, szalonnát, füstölt csülköt és rib-eye steaket, szerezzük be a legjobb helyről, és fogyasszuk mértékkel. A legjobb pécsi húsboltokat kerestük.

Hús Bolt

(Király utca 64.)

A Király utca és Búza tér sarkán elhelyezkedő húsbolt szombati, termelői piacos délelőttünk utolsó állomása. És nem csak nekünk, hiszen ilyenkor a boltban hosszan kígyózó sorok állnak azért, hogy a fantasztikus zöldségek és sajtok mellé ugyanilyen jó minőségű hús kerülhessen az asztalra. A nyári slágertermék a kétféle grillkolbász volt, az enyhén csípős, paprikás, valamint a majorannás kolbászkák is mind elfogytak a zárás előtt. A kínálatban a sertés és csirkehús dominál a füstölt árukkal együtt, de gyönyörű marharostélyos és időszakonként kacsa és liba is kapható a pultból. A bolt másik sármja az a jófejség, amellyel a kiszolgálás történik, a pörgő pultban mindenkihez van a henteseknek egy jó szava, érdeklődő kérdése vagy vicce, így itt igazán jó érzés vásárlónak lenni.

Gastropolitan

(Alpári Gyula utca 2.)

Az Uránváros szélén eldugva létező delikát igazi kincs. Itthon kissé szokatlan, hogy a húspult mellett egyéb különleges hozzávalókat is árulnak, mint az érlelt sajtok, különböző rizsek, szószok, tészták, de a boltba belépve, a fantasztikus húsokat meglátva úgyis mindenki elkezd fejben főzni, nem baj hát, ha a többi alapanyagot is meg tudja vásárolni egy helyen. A fő profil a brutális vöröshúsok: az ausztrál hátszíntől a rostélyoson, bélszínen, a borjúszűzön és borjúmájon át a sertéscsülökig minden kapható, ezen kívül figyelemre méltó a füstöltáru és a különböző előkészített húsok, hamburgerpogácsák, grillkolbászok felhozatala is. A bolt fő előnye tehát, hogy olyan, magyar asztalra ritkán kerülő, extra minőségű húsok is kaphatók, mint a különböző steakhúsok, húsimádóknak tényleg kötelező a zarándoklat a szentélyig. Bónusz, hogy 18:30-ig nyitva van, úgyhogy nem esélytelen munka után sem bevásárolni.

Späth Húsbolt

(Szabadság útja 40.)

A Späth család évtizedek óta üzemelteti nagy sikerrel és szakmai alázattal húsboltját a Szabadság útján, az ő boltjuk állócsillag a pécsi palettán. Sokaknak ők a bizalmi hentesek a városban, ugyanis a boltban található, jó minőségű áru mellett külön kérésre szinte bármilyen húst beszereznek. A pultból vásárolható bekevert, fűszeres csevaphús, a sertés-, marha- és baromfihús mellett pedig kiemelkedő a füstöltáru-felhozataluk, melyben saját füstölt termékeik és kolbászaik is megtalálhatók. A kedvesség és szakértelem itt is alap.

Hús Sarok

(Szigeti út 20.)

Az Orvoskartól két sarokra lévő húsbolt szintén nagy népszerűségnek örvend. Sertéssel, baromfival és marhával is foglalkoznak az uránvárosi hentesnél. A Hús Sarok hátránya, hogy már 16 órakor bezár, közvetlenül zárás előtt pedig már csak nagyrészt a füstöltárus pultból válogathatunk. Abból viszont van mit, hiszen a három nagy pult egyike csak ennek van szentelve, szalonnák, sonkák, csülkök, hurkák, májasok és kolbászok sorakoznak gyönyörűen. Egy fél májas hurkát vásároltunk, amelyért 65 forintot kellett fizetni. Elégedett vásárlóként távoztunk.

Vásárcsarnok

(Bajcsy-Zsilinszky Endre utca 25.)

A Vásárcsarnokban rengeteg húsos stand közül válogathatunk, és szinte mindent megtalálhatunk, amit keresünk. Azért csak szinte, mert nemrég fellelkesültünk egy frissen nyílt vadhúsbolt hírére, azonban mikor a csarnokban jártunk, többszöri körbejárásra sem találtuk meg. Van viszont egész hízott kacsa és kacsamell, a kolbász-, hurka-, szalonna-kínálat is kiváló, csak meg kell találnunk a saját ízlésünknek megfelelőt. Külön ajánljuk Lépold Robin mangalicatenyésztő fantasztikus mangalicából készült termékeit.

Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság

(Tettye tér 9.)

Extra ajánlatunk nem egy hagyományos hentes, hanem a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság saját tenyészetében nevelt szürkemarhákból készült termékei. Az Igazgatóság 900 hektár természetvédelmi terület kezelését végzi magyar szürke szarvasmarha, racka- és ciktajuhok legeltetésével. A szarvasmarhák nyáron legelőn élnek, télen a védett rétekről betakarított szénával takarmányozzák őket, így teljesen természetes körülmények között nőhetnek fel. A jószágok húsát Szomor Dezső szürkemarha-tenyésztő, ökogazdálkodó dolgozza fel vegyszermentes eljárással, adalékmentes fűszerekkel. Az így előállított füstöltáru, szürkemarha-kolbászok, szalámik és májasok extra minőséget képviselnek, ráadásul boldog marhák húsából készült áruval szerezhetünk magunknak is boldogságot. A termékek megvásárlására minden héten hétfőtől csütörtökig 9:00-13:00, pénteken 9:00-12:00 között van lehetőség.

 

lokál
Szerkesztőségi kutyusok
 
zene
Online Vadpörgés
 
ételital
Külvárosi gasztró: Megyeri Tanya