Friss pécsi megjelenések
Friss pécsi megjelenések
Papp András / 2021-02-15 zene
A nagy koncertnélküliség miatt eléggé el vagyunk kenődve, de szerencsére a pécsi bandák gondoskodnak arról, hogy ne maradjunk új zenék nélkül. Az elmúlt hónapok friss megjelenéseiből válogattunk, melyek mindegyikét nagy szeretettel ajánljuk figyelmetekbe.  

Cedar Knoll: Fringes

A Cedar Knoll jött, látott és győzött! Nagyjából így lehetne összefoglalni a banda eddigi pályáját. Tavaly november végén jött ki első stúdióalbumuk, ami mind a közönségnél, mind pedig a szakmánál nagyon durván betalált. Nem véletlenül. A 11 dalos lemez minden egyes pillanata azonnal újrahallgatásért kiált, egyszerűen nem enged, magával ragad és leteper. Külön piros pont jár az együttesnek, hogy a lemez borítóját, szövegkönyvét az Élmény Tár Tanoda gyerkőceivel készíttették el, és a lemezeladásból is támogatni fogják a civil szervezetet.     

Az album ITT

Stereo Kollektiv: Problémák, majomkodás és egy kis dráma

A legfainabb underground hiphop banda ezzel a címadással nálunk elvitte a pálmát, magasra tette a lécet az egész album előtt. A 19 számos anyag év végén jött ki, és meglepetéseivel együtt is pont olyan, amit az SK-tól mindenki elvár. Csodás, limitál kiadású pakkban lehetett hozzájutni leggyorsabban a CD-hez, sorszámozott póló, egyedi doboz és egyedi matricák társaságában. A Great Minds-szal együtt dolgozva született meg a lemezborító, a póló és minden kreatív anyag, amiért külön pacsi jár. Bravó, srácok, ez most nagyon oda lett pakolva!

Az album ITT

Hétköznapi Csalódások: Csókol Attila…

A 30. szülinapját alaposan megünnepelte a PiCsa ezzel a 18 számos nagylemezzel. A 2006-os Én, József Attila itt vagyok folytatásaként jelent meg tavaly november elején a Csókol Attila…, amin kizárólag József Attila versek megzenésítése hallható. Nagyszerű pécsi muzsikusok is közreműködtek néhány dalban, így hallható a lemezen Kálmán Kata (Perfect Symmetry), Tamás Éva (Tamás Éva Játéktára), Martos G. Csongor (Boja), Kerekes Kornél (Kacaj, Boja) és Katona Bálint (Kacaj) is.

Az album ITT

Pécs on Stage

Közel egy éve indult útjára a havonta jelentkező, ígéretes pécsi zenészeket a középpontba állító Pécs On Stage videósorozat, melynek keretében 10 produkciót ismerhetett meg a közönség. A csapat az első évad lezárultát stílszerűen egy válogatáslemezzel ünnepli, melyre az eddig szereplő előadók delegálták a dalokat. Hallható a lemezen Járai Márk, boebeck, O,SULLIVAN, a Cedar Knoll, a FILC és a Juniper Launches. És persze az elektronikus világ sem maradhatott ki: Siaga bólogatós trappel, BRSK zongoraközpontú future beatsszel, illben pedig feszes melodic technoval színesíti a válogatáslemez zenei palettáját. Online minden platformon elérhető, de januárban érkezik vynilen is az anyag.

Az album ITT

 

lokál
Made in Pécs-díj 2023 – A győztesek
 
zene
Super Flu
 
lokál
Lehet, hogy az MI ellenőrizte kedvenc kütyüd minőségét?