Zenekari cuccok
Zenekari cuccok
Papp András / 2018-10-17 zene
A zenekari cuccokból (pólókból, táskákból, kitűzőkből, sapkákból, stb…) származó bevétel a nagy együtteseknek jelentős pénzt és hatalmas reklámot jelent. A pécsi bandák zenekaros cuccai elsősorban a menőségi faktort emelik, másodsorban reklámfelületek és csak minimális mértékben hoznak pénzt a konyhára. Összeállításunkban annak néztünk utána, hogy különböző zenekarok milyen cuccokkal próbálják kielégíteni rajongóik vásárlási igényeit.  

Psycho Mutants

Szépen lerabolták a rajongók a Psycho merch-pultját. Jelenleg csak néhány póló, néhány bakelit (a 2017-es Three and a Half) és eddig megjelent CD-ik kaphatók nálunk, jellemzően 2000-2500 forint között. Cuccaik nagy része koncertjeiken fogy el, a bakelitjüket nagyon szeretik, pólóik is jól fogynak, de CD-t mostanában már ritkán adnak el. Eldöntötték, hogy ha a következő anyaguk fizikai formátumban jelenik meg, az biztosan bakelit lesz, látva az őrült nagy érdeklődést a hanglemezek iránt. Szeretnék a közeljövőben felújítani pólófelhozatalukat új dizájnnal, és terveznek Psycho Mutants-os sildes sapkát is.

Overmorrow

A poszt-rockban utazó friss zenekar, az Overmorrow is ügyel arra, hogy rajongóik jóféle zenekaros cuccokkal térjenek haza. Vannak női és férfi pólóik grafitszürke színben, a napokban pedig elkészültek férfi trikóik is. Meglepő, de gondolkodnak gyerekméretű ruhaneműkön is, mert igény mutatkozik rá. Hamarosan jönnek a kitűzőik és a ruhára vasalható mintáik, ami modern felvarrónak is tekinthető. Kis példányszámban sokszorosított CD-jük már megvásárolható koncertjeiken, mert, mint mondják: „hisszük azt, hogy van még olyan ember, akit egy igényesen kivitelezett, szép megjelenésű CD értékel”.

Mongooz and the Magnet

Menő, minőségi termékeket kínál rajongóinak a Mongooz and the Magnet. A pólókon kívül „Nincsen cigim bazzeg” feliratú táskáik vannak, és limitált számban fürdőruháik (!!!) is. A pólókat a pécsi Great Minds-szal csináltatják (nekik köszönhetjük például a Sweet Like Pécs pólókat), a fürdőruhákat pedig a budapesti DVA készíti nekik. A pólók 4500 Ft-ba, a táskák 2000-be, a fürdőruhák pedig 10.000 forintba kerülnek. Cuccaik a koncerteken kívül a Monokrom Design Store-ban kaphatók.

30Y

A 30Y a megszokott cuccok mellett (CD, póló, kitűző, táska) mindig kitalál valami furcsaságot is, amivel rajongóik kedvébe járhat. Készítettek már öltöztető-füzetet a zenekar tagjaiból, de a legmenőbb és legkelendőbb termékük a Dicsőség című lemezük borítóján megjelenő kötött pulcsi. Igyekeznek figyelni arra, hogy termékeik megfizethetők legyenek: legolcsóbban a kitűzőikhez lehet hozzájutni (300 Ft), legdrágábban pedig az előbb említett pulóverhez (10.000 Ft). CD-iket 2000 forintért, pólóikat 3000-ért árulják. A koncertjeiken kívül az összes termékük megvásárolható a Popshop és a Rockdiszkont felületein, de ebben a félévben tervezik, hogy saját webshopot indítanak.    

Vadiúj termékeik az október végi A38-as koncertjükön debütálnak, és témától függetlenül eláruljuk, hogy jövő tavasszal érkezik az új 30Y lemez, ugyanis a srácok ezekben a hetekben ezen dolgoznak gőzerővel.

lokál
Eximó Jégrém: Halálon innen, kocsmán túl
 
zene
Halott Pénz: #anemaznem
 
ételital
Belward Kispince