ZAJZAJZAJ podcast #29 // Vecsei H. Miklós
ZAJZAJZAJ podcast #29 // Vecsei H. Miklós
szerk / 2023-07-13 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"Hasival keveset találkozom, megimerkedésünk azonban valami nagyon hirtelen egymásra fókuszálás volt, talán mindketten hasonló hullámformát írtunk le: épp lefelé a lefelé görbén. Mi távolból vagyunk közel, legalábbis ha leülhetünk egymás mellé, mindig kiderül, hogy olyan közel, hogy egy helyen. Egy ilyen beszélgetésbe zuhantunk bele, amint Hasi megállt a stúdió előtt, kávé, füst, pár órányi megálló a Budapest – Maribor vonalon, független udvari bolondok találkozója a zajban, párbeszéd a betonná dermedt igazságok között."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

lokál
Portré: Mindum Károly
 
zene
Z Faktor – A döntő
 
lokál
Rendelj te is 2023-as jótékonysági naptárat!