A feleségem története
A feleségem története
Major Zoltán / 2021-09-22 film
Jakob Störr, a fiatal holland hajóskapitány szeretné elnyerni Lizzy, a törékeny ifjú szépség szerelmét, akinek a légyottjuk után meg is kéri a kezét.

Azonban a szerelem (és a házasság) a férfi hivatásából adódó távollétek miatt nem zökkenőmentes: amikor nincs az asszonnyal, fejét féltékenységgel, aggodalommal és gyanakvással teli gondolatok töltik ki. Füst Milán klasszikus, világhírű, számos nyelvre lefordított lélektani regényéből Enyedi Ildikó (Az én XX. századom, Testről és lélekről) készítette el a történet saját olvasatát világsztárokkal és nemzetközi stábbal, amely idén Cannes-ban is szerepelt versenyfilmként. Az alkotásban Rév Marcell gyönyörű képei a történeten, szavakon túli érzéseket közvetítik. Störr kapitány szerepében a karakteres arcú Gijs Naber, és akiről a kapitány naplója szól: Lizzy (Léa Seydoux – Adéle élete, James Bond és Mission: Impossible filmek). A bemutató napján egy különleges, online közönségtalálkozón is részt vehetünk az alkotókkal.

Magyar-német-olasz filmdráma, 2020, 169 perc, (16) Rendező: Enyedi Ildikó. Főszereplők: Léa Seydoux, Gijs Naber, Louis Garrel.

Apolló mozi, Cinema City: szeptember 23-tól

 

súgó
Múzeum Utca Plusz
 
ételital
Teszteltük: Eleven
 
zene
Raziel