ZAJZAJZAJ podcast #25 // Csalló Roland
ZAJZAJZAJ podcast #25 // Csalló Roland
szerk / 2023-05-18 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"Csalló Roland barátomat 15 éves korom óta ismerem, szeretem. Nagyon tisztelem mint zenészt, akármikor hallhatom őt muzsikálni, ámulatba esem, állandóan inspirál. A Budapesti Fesztiválzenekar tagja, klarinétművész. Nagyon mély érzésű, megfontolt ember, szeretek a társaságában lenni, mert – ezt nem tudom másként mondani – felmelegszik tőle a szívem. Sokat beszélünk a gyerekkort, a kibontakozást, a minket körülvevő közeg meghatározó erejéről, megható képek kerülnek elő a kamaszkori Papa-Rudi barátságról, hiszen egy középiskolába jártak, együtt tanultak zenélni. Beszélünk a számomra mindig misztikus komolyzenei munkáról: hogy ez hogyan néz ki? Mit és hogy keres meg egy komolyzenész ahhoz, hogy Haydn vagy Sosztakovics megszólaljon? És beszél-e a zenész maga, dolga-e elbeszélnie magát?"

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

súgó
1 link
 
film
Perzsa nyelvleckék
 
lokál
Négykezes vászonra, bőrre, papírra, falra és monitorra