Pécs akusztik
Pécs akusztik
Papp András / 2018-05-22 zene
Most egy kicsit lecsendesedünk. A csendben pedig olyan pécsi együtteseket és előadókat mutatunk be, akik jellemző módon akusztikus hangszereken zenélnek. Összeállításunkba természetesen nem fér bele az összes pécsi akusztik produkció, ezért a legjobbakat próbáltuk kihalászni a rengetegből.

Szélkiáltó

A pécsi legenda. Az 1974 óta létező együttest itthon senkinek nem kell bemutatni. A magyar és a világirodalom kortárs verseit megzenésítő zenekar azzal is kitűnik a hasonló muzsikát játszó pályatársai közül, hogy kiemelt ügyüknek tartják a Pécsett élt és a mai napig itt élő költők műveinek bemutatását. Hatalmas kincs a Szélkiáltó, büszkék vagyunk rájuk rettenetesen, munkájukhoz további szép sikereket kívánunk!  

Rudán Joe Akusztik

Pécs rocktorka egy akusztikus formációval is büszkélkedhet, ahol Tóth László gitáron kíséri az énekest. Műsorukban elsősorban a klasszikus rock örökzöldjei kapnak helyet: Led Zeppelin, Deep Purple, Kansas, Rainbow és hasonló bandák dalait játsszák előszeretettel. A külföldi számok mellett Rudán Joe korábbi zenekarainak (Mobilmania, Coda) dalai is felbukkannak koncertjeiken, azaz aki jóféle, sallangmentes rockzenére vágyik, ne hagyja ki fellépéseiket.    

Nemes „Kölyök” Gábor

Olyan tehetség, akiről még nagyon sokat fogunk hallani. Nemes „Kölyök” Gábor egy etno-pop vizekre evező klasszikus-fingerstyle gitárművész, aki koncertjein a gitáron kívül használ didgeridoo-t, loop pedálokat és az ének mellett beatboxol is. Koncertjei lenyűgözik a hallgatóságot, tényleg érdemes keresni a fellépéseit. A tavalyi évben megnyerte a Fülesbagoly Tehetségkutatót, az Öröm a zene megmérettetésen ő lett Az év felfedezettje, az Élő-Zene Tehetségkutatón pedig megkapta a legjobb zenésznek járó díjat. Gratulálunk! 

Reoriginal

A zenekarnév mögött Wéber Zsuzsi, Keko és Stika áll, azaz egy csodálatos hangú énekesnő, egy nagybőgős és egy dj. Izgalmas felállás, igazi szupergroup! Keko a Punnany Massif bőgőse volt, de Stika is játszott egy időben a népszerű  bandában, Wéber Zsuzsi pedig már jó ideje szólóban csillogtatja meg énekhangját és énekel a D.O.G.-ben is. Vérprofi zenészek vérprofi produkciója. Öröm hallgatni őket.    

Dörnyei Szabi

A DIP Trió és a Uknow Duó gitárosa, Dörnyei Szabi szólóban is szokott koncerteket adni. Feldolgozások, saját számok és dzsessz sztenderdek adják műsorának gerincét, melyeket az előadó baráti beszélgetések, kora esti sörözés vagy fröccsözés mellé ajánl sok szeretettel. Ennél azért sokkal élvezetesebbek a koncertjei, úgyhogy a kortyok mellett érdemes arra is figyelni, mi történik a színpadon.  

Pénzeli Gabi

A Made in Pécs Fesztivál és a 30Y által közösen indított Y-Faktor című dalversenyen tűnt fel az egy szál gitárral fellépő énekesnő, Pénzeli Gabi (kiemelt képünkön). A miskolci születésű tehetség jelenleg Pécsett tanul, így került reflektorfénybe nálunk is. Gitárjátékához gyönyörű hang párosul, tényleg szívből ajánljuk koncertjeit, és reméljük, tanulmányai befejezése után még sokáig hallhatjuk Pécsett. 

Félkör

A Félkör a Lékkör akusztikus formációja. Menyhárt Dániel (gitár) és Hanzli Fanni énekesnő alkotja a duót, akiknek első fellépése a januári Made in Pécs Fesztiválon volt, ám azóta több helyen is adtak kettesben koncertet. Fanni énekhangja – véleményünk szerint – sokkal jobban érvényesül az akusztikus formációban, mint a hangos Lékkörben, éppen ezért érdemes keresni a Félkör koncertjeit annak, aki Fannit úgy szeretné meghallgatni, hogy igazán szépen énekel.     

zene
Contra Mundum
 
zene
Frenk
 
súgó
Csokoládé Karnevál