ZAJZAJZAJ podcast #24 // Köles Feri
ZAJZAJZAJ podcast #24 // Köles Feri
szerk / 2023-05-04 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"Köles Feri barátommal az ismeretségünk valahova az Ördögkatlan kezdeteire datálódik. Persze kiderül, hogy hamarabb láttam tévében, minthogy tudtam volna kicsoda ő. Debrecenből indulunk: nagy névsor a 90-es évekből, tippek dobosoknak lábdobra, a csóróság garázssor–romantikája. Szóval a Téglagyári Megállótól és a rock and rolltól jutunk az épp a Pécsi Nemzetiben futó Don Juan-ig, a színészetig. Illetve talán nem is jutunk sehonnan sehova. Kölessel csak izgő-mozgó, sodró lendületű beszélgetésekben vettem részt, akármikor és akármennyit beszélgettünk is az elmúlt 20 évben. Itt most ráadásul némi székrecsegéssel, akut hörghuruttal terhelve. Nem sok levegőt veszünk, azonnal ráugrunk páros lábbal a gázra, kapaszkodjatok! Éles figyelem kell hozzánk, mert egyik sztori a másikba ér, és úgy vágjuk el, ahogy mindig: bármikor azonnal tudjuk folytatni."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

ételital
Teszteltük: Frey Cukrászda
 
film
Café Society
 
zene
AmperKert