ZAJZAJZAJ podcast #23 // The Microwaves
ZAJZAJZAJ podcast #23 // The Microwaves
szerk / 2023-04-20 zene
Köszöntünk minden kedves érdeklődőt a ZAJZAJZAJ podcast 2. évadában! Ahogy tavaly, idén is kéthetente, a Made in Pécs közreműködésével jelennek meg beszélgetéseink. A házigazda Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából: 

"A The Microwaves zenekar tágabb kontextusában annak a baráti, szakmai közegnek a tagja, amiben többek között a 4bards-zal, Szaffi-val vagy épp az egy5egy zenekarral találkoztam. Kedves, egymás és a zene iránt elkötelezett emberek ők mind, amit látni, megtapasztalni csodálatos érzés. A beszélgetésünk első percétől Csepel represents. Zeneiskolai bukdácsolástól, megható apa-fiú kapcsolatoktól a közösség megtartó és felemelő erejéig. Előkerül sok lemez és zenekar, és kiesik a szekrényből a Green Day bombasztori."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

ételital
Egy józan hónap
 
lokál
Zöld Pécs - Az év fája: Lisztes berkenye
 
lokál
Made in Pécs-díj 2022 – A Zöld Pécs kategória jelöltjei