ZAJZAJZAJ podcast #20 // Rozs Tamás (Szélkiáltó)
ZAJZAJZAJ podcast #20 // Rozs Tamás (Szélkiáltó)
szerk / 2022-09-01 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast huszadik, egyben első évadának utolsó része. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm."

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Ha nincs Rozs Tamás, nincs Szélkiáltó és akkor az én gyerekkorom se így néz ki. Korán tanította meg nekem a Keserédes lemez, hogy mi az a vers, mi a többszólamúság, mi az, hogy "szélben jár a dallam és minden kis dalban együtt énekelünk". József Attilát, Ady Endrét, Bertók Lászlót és még mennyi nagy magyart énekelve jártam általános iskolába, aztán középiskolába, aztán gyakorlatilag mai napig bárhová a világban. Örökké hálás leszek ezért, szóval a ZAJZAJZAJ podcast első évadának zárásaként semmi se lehetett volna megtisztelőbb, mint épp Tamással beszélgetni arról, hogy ő miképp vált zenésszé."

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

lokál
Portré: Tóvári Sándor
 
súgó
Mondjad, Atikám!
 
lokál
Séta a Mecsekért