ZAJZAJZAJ podcast #14 // Varga Balázs (Fekete Zaj)
ZAJZAJZAJ podcast #14 // Varga Balázs (Fekete Zaj)
szerk / 2022-05-26 zene
Ez a ZAJZAJZAJ podcast tizennegyedik része, ami kéthetente csütörtökönként jelentkezik. Házigazdája Beck Zaza, a 30Y zenekar dobosa, a ZZZ stúdióvezetője. A ZAJZAJZAJ podcast a Made in Pécs magazinnal együttműködésben, annak felületein jelenik meg. Zaza olyan vendégeket hívott meg, akik hasonló irányba gondolkodnak alkotásról, zenéről, és akikkel szívesen tárja fel ennek a világlátásnak a gyökereit, fontos lemezeit.

Néhány gondolat a podcastról Zazi tollából:

"a zajzajzaj alkotóközösség. meg kiadó. meg management. meg stúdió is. de vissza a lényegre: alkotóközösség. a zajzajzaj podcast-ja valamiféle stúdiónapló. arról szól, hogy kik vagyunk, vagy hogy kik nem. meg nemcsak arról. arról is, hogy sokan vagyunk, akik így gondolkodunk a világról. az alkotás szűrőjén át. félórás vágatlan beszélgetések ezek egy választott – nevezzük meghatározó – lemezen keresztül zajzajzaj alkotókkal és zajban hívőkkel. a beszélgetésekre a 2021-es év folyamán került sor, így néha komoly időutazás is, attól függően, kit mikor fújt a stúdiónkba a szél. most? köszönöm".

Leírás az aktuális epizódról Zazi tollából:

"Nehéz életszakaszunkban találkoztunk Balázzsal. Mármint nem most, amikor beszélgettünk, hanem akkor, amikor megismerkedtünk. Hirtelen és fenntartások nélküli egymás felé fordulása volt ez két véletlenül épp ugyanott tartó embernek. Amikor tavaly ősszel leültünk a stúdióban, ennek az élményanyagnak a mélyéből indultunk neki a békéscsabai gyerekkornak, a szörnyes posztereknek a metálos osztály termének falán, az új szomszédoknak a házsoron és a kazettás bódénak, ahol nagyüzemben zajlott a zenemásolás. Többek között ezek miatt lett az ország egyik meghatározó koncertszervezője, a VHK menedzsere, a Fekete Zaj Fesztivál és a Tixa kitalálója ez a zeneőrült srác. Másrészt a függetlenség, az alkotás és a közösségteremtés akaratából. Vigyázat, yachtkritikus tartalom!"

A beszélgetést itt hallgathatod meg.

Playlist az epizódban elhangzó dalokkal ITT.

(A podcast megvalósulását az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma tette lehetővé.)

zene
Korai Acoustic Instrumental
 
zene
ZAJZAJZAJ podcast #25 // Csalló Roland
 
súgó
A nagy erdő, mely tele van homállyal