The Qualitons
The Qualitons
Morvai Zsolt / 2018-06-08 zene
Ha van, aki még teljes komolysággal üvölti, hogy „Jóhogyvégeahatvanaséveknekésnem jönújrael”, akkor bemutatkozhat, és elmondhatja ezt személyesen a The Qualitons legénységének a Szabadkikötőben június 9-én, de már most valószínűsíthető, hogy nem fog szavakat találni a koncert után.

Hiszen az országban nincs még egy olyan banda, akik a jazz-funkot és a hatvanas-hetvenes évek beat életérzését ennyire jól keverik enyhe pszichedéliával és modern gitárzenével. A The Qualitons már 2008 óta aktívan zenél és turnézik, megjárva nevesebbnél-nevesebb fesztiválokat Európában és azon kívül, az évek alatt pedig írtak zenét két független filmhez, elcsábították Kovács Katit koncertezni, idén pedig már megjárták Amerika egyik legnevesebb fesztiválját, az SXSW-et Austinban. Persze ha a kritikusok szavának nem hisz a nagyérdemű, akkor talán a Red Hot Chili Peppersnek igen – 2016 óta már nekik is az egyik kedvenc zenekaruk a The Qualitons.

Szabadkikötő (Király utca 64.) Június 9. 21:00. Jegyár: 500 Ft.

(A Made in Pécs magazin nyomtatott kiadásában más dátummal szerepel ez a koncert. A műsorváltozás lapzártánk után történt.)

súgó
Harry Potter Országos Verseny
 
zene
Zuboly
 
lokál
Napközis táborok