Raziel
Raziel
Papp András / 2021-04-08 zene
A Raziel (Pórszász Balázs, Poulet Dániel, Szabó András, Horváth Barna) stoner négyesfogat aktívan töltötte a pandémia időszakát: nemrég jelent meg egy négyszámos EP-jük, amire igazán büszkék lehetnek.    

Többen más zenekarokban is játszotok a Razielen kívül. Mi fújt össze titeket egy bandába?

Pórszász Balázs: Én már jó ideje szerettem volna stoner vagy stoner jellegű zenét csinálni. Danival régóta barátok vagyunk és egyik beszélgetésünk alkalmával derült ki, hogy neki is hasonló szándékai vannak, így a zenekart mi ketten alapítottuk 2017-ben. Eleinte nem volt dobos sem, ketten írogattuk a zenéket. Rövid ideig volt egy dobosunk, aki aztán kilépett, majd egy második dobossal egészen biztató kezdett lenni a dolog, de 2019 őszén ő is kiszállt. Akkor már bent volt a jelentkezésünk a 2020-as Made in Pécs Fesztiválra, így kellett valaki. Kézenfekvő volt, hogy Bandit kérdezzük meg, mivel én már régóta együtt zenéltem vele az Overmorrowban. Hirtelen megoldás volt, de bevált és nagyon jól működik. Majd elkezdtünk énekest keresni. Több érdeklődő közül Barnával működött a legjobban a dolog, talán azért is, mert ő pont ilyen jellegű, keményebb zenekarban akart énekelni.

Ha röviden kellene jellemezni a Raziel zenéjét, mit mondanátok?

Poulet Dániel: Alapvetően aki szereti a fülbemászó és húzós riffeket és azt a fajta zenét, amire kényelmesen lehet bólogatni, annak ajánlanám mindenképpen. Talán a stoner a zenénkre legjellemzőbb irányvonal, de sok olyan elemet és stílusjegyet tartalmaz, ami a saját zenei világunkhoz köthető. Szerintem mindenki rak egyéni alapanyagokat a recepthez, amit végül együtt teszünk le az asztalra.

Horváth Barna: Egy újdonsült debreceni dobos spannak mutattam, ennyit mondott: „Ez ilyen pipás cucc, de jóóóó!”

Néhány napja jöttetek ki négy dallal, hamarosan élő felvétellel is jelentkeztek, azaz elmondhatjuk, hogy eléggé bedurrantottátok a Raziel-rakétát. Milyen várakozással tekintetek a közeljövő elé?

Szabó András: A jelenlegi helyzetben szerintem az összes banda azt válaszolná, várjuk, hogy ismét minden a régi kerékvágásban menjen. Normál esetben az EP megjelenését követően a koncertezés lenne a cél, viszont így az új számok írására koncentrálunk. Amennyiben tovább húzódik a járványhelyzet, úgy kénytelenek leszünk az interneten fenntartani a közönség érdeklődését, szóval akár egy klipforgatás is szóba jöhet, de ez még a jövő zenéje.

Horváth Barna: Én már attól boldog lennék, ha egy koncert után sörözhetnék. Nem hiszek a közönség, így a feedback nélküli livestream próbálkozásokban.

 

 

ételital
Novemberben nyílik az Escargo Bisztró és Gasztrotér
 
film
Nyomorultak
 
zene
Alvin és a Mókusok