Punnany Massif
Punnany Massif
Papp András / 2015-09-15 zene
A fesztiválszezon után volt miről beszélgetni a Punnany Massiffal. Három év után újra Széchenyi téri koncert, új lemez, Pro Communitate-díj – Felcser Mátét kaptuk el néhány kérdés erejéig.

Zúzós volt a nyaratok? Sok koncerten vagytok túl?

Inkább az a zúzós, hogy zsinórban sokadik éve nem álltunk le pihenni a szezonban, nyomjuk májustól szeptemberig szinte megállás nélkül. Persze nagyon élvezzük! Egy-egy teltházas Park buli, főleg ha annyian jönnek, hogy még egy ráadás napot is be kell iktatni, vagy egy VOLT, Sziget nagyszínpad azért mindig piros betűs dátum a zenekar naptárában. 

Melyik fesztivált szeretitek a legjobban és miért?

Én személy szerint a Fishing on Orfűt szeretem, mert az vérbeli baranyai buli. Emellett a VOLT Fesztivál is egy happy hét az életünkben. Na meg a Karnevált is várom ugyebár!

Egy hatalmas, Széchenyi téri koncerttel ti nyitjátok az idei Pécs City Karnevált. Milyen érzés hazai pályán ekkora közönség előtt játszani?

Frankó! Régen bazseváltunk már Pécsett és régen láttam már ismerős arcokat a sorokban olyan számban, mint ahogy az Pécsett lenni szokott. A Széchenyi tér pedig régi favorit. Három éve egyszer már teleraktuk, idén pedig minden eddiginél komolyabb színpaddal és technikával készülünk. A Karnevál szerintem amúgy egy nyerő kezdeményezés, ilyen bulikra van a városnak szüksége ahhoz, hogy országosan is felfigyeljenek ránk.

A legtöbb rajongót az érdekli, hogy mikorra várható új lemez?

Ez a kérdés már régóta napirenden van. Az a helyzet, hogy ha folyton úton vagy, nehéz megteremteni a dalírás szempontjából fontos körülményeket, azt a lelkiállapotot, ami az elmélyült munkához kell. Ha gyorsan nem is, de azért sokat haladtunk a dalokkal az utóbbi időben, és azt merem mondani, hogy most már közel az út vége.

Pro Communitate-díjjal tüntetett ki titeket a pécsi önkormányzat. Mit jelent számotokra ez az elismerés?

Mindenképpen megtiszteltetés. Máig büszkeséggel tölt el, hogy a város nevét és hírét hordozzuk a szövegeinkben, üzeneteinkben. Az mindenképpen figyelemre méltó, hogy ezt a város is viszonozza. Számunkra ez lenyomata annak, hogy valamit tettünk, amit időtállónak és nem csak szezonálisnak ítél meg a szülővárosunk. Köszönjük szépen!

 

súgó
Megtörhetetlenek
 
zene
Augusztusi koncertek Baranyában
 
zene
Proxy + Palotai