Pintér Béla kétszer
Pintér Béla kétszer
Papp András / 2022-05-04 súgó
Sokan fel sem tudják fogni mennyire szerencsések vagyunk, hogy Pintér Béla ebben a korban alkot.

Keveseknek adatik meg ugyanis, hogy korszakos zsenivel éljenek együtt egy időben, egy helyen. Olyan zsenivel, aki ereje teljében, alkotói korszakának legaktívabb időszakát éli, így munkásságának gyümölcsét azonnal élvezhetjük. Pintér Béla pedig zseni. Pont. Ebben a hónapban két munkájával is találkozhatunk Pécsett, ami hatalmas szó.

Május 9-én a Kodály Központba érkezik Pintér Béla és Társulatának legfrissebb előadása, a Marshal Fifty-Six. Kovács Bálint így írt a HVG oldalán a darabról: „Pintér új előadása nemcsak dühös, kemény és őrült, hanem bátor is, pedig ettől elszokott már a színház a NER elmúlt tizenkét évében. Pintér Bélának rohadtul elege van. És ebben az a legjobb, hogy az évtizedek óta a legizgalmasabb, legfontosabb és legtehetségesebb magyar színházi alkotók közé számító Pintér ennek közlésére nem egy interjút vagy egy Facebook-posztot használt fel, hanem úgy tett, ahogy az izgalmas, fontos és tehetséges alkotók ilyenkor tenni szoktak: belerendezte minden dühét az új előadásába”.

Pintér Béla 2008-as darabja, A démon gyermekei május 14-én lesz látható a Művészetek Házában. Az előadás létrehozói a Színészképzés Pécs OSZIP növendékei, akik rettentően tehetségesek, ezért nagy kíváncsisággal várjuk ezt az előadásukat is. Rendező: Herczeg Adrienn.

Pintér Béla és Társulata: Marshal Fifty-Six – Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) Május 9. 19:00. Jegyár: 3490-7990 Ft.

Pintér Béla: A démon gyermekei (A Színészképzés Pécs OSZIP előadása) – Művészetek és Irodalom Háza (Széchenyi tér 7-8.) Május 14. 19:00. Jegyár: 1000/1500 Ft.

 

lokál
Mindenki karácsonyfája
 
lokál
Portré: Kövér András és Kulcsár Gabi 
 
lokál
A folyamatos tanulás a siker titka