Petruska + Szeder
Petruska + Szeder
Morvai Zsolt / 2017-05-11 zene
Mostanában egyre több fiatal singer-songwriter bújik elő a hálószoba melegéből és tárja a világ elé csodálatos dalait, aminek igazából csak hálásak lehetünk, hiszen meg tudnak valósulni az olyan zenei kuriózumnak számító turnék, mint a Szeder és Petruska koncertkettős.

A közös estének a Trafik ad otthont, ami tökéletes hátteret fog szolgáltatni Szeder néha sanzonos, néha lendületes indie rock zenéjének. Szeder még 2014-ben robbantott nagyot a Hab a tetején című lemezével, amiről a Reggeli dal azonnal bekerült a Petőfi Rádió rotációjába és mindenki kedvence lett. Két évvel később már egy érettebb albummal, a Táncolj velem élettel jelentkezett a művésznő, amin a korábbinál több zenei motívum és stílus keveredett, így mindenki megtalálta a számára kedves dalt.

Az este másik fele Petruskáé lesz, aki vegyíti a tipikus indie folkot a magyar népzenei stílusjegyekkel, így alkotva egy olyan egyveleget, ami egy akusztikus gitárból tökéletesen előcsalható. Petruska teljesen minimális zenekari háttérrel dolgozik, ami remekül illik a szövegcentrikus számokhoz.

Szeder és Petruska pont az a páros, akiknek dalai elgondolkodtatóak és odamondanak mindenkinek – néha maguknak is. Ez a közös turné a kettőjük közötti hasonlóság miatt is működik remekül.

Trafik (Perczel Miklós utca 22.) Május 11. 21:00. Jegyár: 1000 Ft.

zene
ZAJZAJZAJ podcast #20 // Rozs Tamás (Szélkiáltó)
 
lokál
Portré: Tóth Enikő
 
zene
Amper10 – Újranyitás, nyitás az újra