PEN Fesztivál
PEN Fesztivál
Papp András / 2019-04-03 zene
Április 25-27-én jön a város legnagyobb könnyűzenei fesztiválja, a PEN. Mivel a rendezvény kinőtte a Zsolnay Kulturális Negyedet, idén az EXPO Center ad otthont a háromnapos gigabulinak. Sokan üdvözölték a döntést, sokan bosszankodtak az új helyszín miatt, mi pedig most simán csak bemutatjuk, hogy az EXPO-ban felépülő fesztiválvárosban mi, hol, mikor és hogyan lesz, bízva abban, hogy a kétkedők tábora ezáltal is megenyhül egy kicsit.
Az EXPO Center alaprajza

1. Harman Nagyszínpad

A fesztivál szabadtéri helyszíne grandiózus méretekkel! A legnagyobb hazai fesztiválokon megszokott egyedi színpad- és vizuáltechnika várja a közönséget. A helyszín befogadóképessége kb. 8000 fő (!!!), és esőben sincs semmi gond, mert a nézőtér nagyrésze fedett lesz. A koncertek 19 órakor kezdődnek, színpadzárás éjfélkor várható. Itt lép fel többek között a Halott Pénz, a 30y, a Punnany Massif, a 30 éves Tankcsapda, a Kowalsky meg a Vega, a Brains és a Vad Fruttik is.  

2. ITSH Színpad

Benti helyszín, ahol 19:00-tól 24:00-ig koncertek, 24:00-tól hajnali 5-ig pedig partik lesznek. 1000-1200 fő fér el a teremben, azaz nem fogunk nyomorogni. Itt lép fel többek között a Belga, a Bagossy Brothers Company, az Ivan & The Parazol, a Cloud 9+, a Bohemian Betyars és a Follow the Flow. Az éjszakai sávban pedig DJ Nara, Yamina, Marsalkó Dávid & DJ Venom, és JumoDaddy pörgeti be a hangulatot sok más DJ mellett.  

3. Urban Jungle powered by Hangfoglaló 

Ez is benti helyszín, kb. ezren férnek be. A fősodortól kicsit távolabbi zenei stílusok kapnak helyet ezen az izgalmas helyszínen, ahol koncertek és partik is lesznek. A PTE Zenélő Egyetem programja nyitja mindhárom napon 19 órakor a színpadot, két-két fiatal pécsi zenekar koncertjével. Utánuk itt lép fel (a teljesség igénye nélkül) Krúbi, a Szabó Benedek és a Galaxisok, a Konyha, a Mörk és a Junkie Jack Flash is. Éjszaka például Jarreau Vandal és a BETWIXT legénysége gondoskodik a jó hangulatról.

4. Rádió1 / Ballantine’s True Music Party Aréna  

A legnagyobb benti helyszín, ami bő 3000 fő befogadására képes! Éjféltől hajnali 5-ig itt lesznek a legnagyobb partik és a legnépszerűbb DJ-k, köztük több külföldi sztár is. Csak ízelítőül: NECC Party, Willy William, Felix Jaehn, Lotfi Begi, Andro, Metzker Viki.

zene
Partik a csillagos ég alatt
 
lokál
Mesél a város – Vida Kamilla: A pécsi tücsök és a hangya
 
súgó
Művészportré: Szentgróti Dávid