Mese-Tér-Kép
Mese-Tér-Kép
/ 2017-11-23 lokál
Arató Vilja, Varga Kitti és Szalóki Réka mindössze egy éve ismerkedett meg egymással, de ez alatt a rövid idő alatt olyan szép mesevilágot teremtettek, amiben kicsik és nagyok egyaránt élményeket találnak.

Vilja nagy rajongója a gyermekmúzeumoknak, Kitti gyermekirodalmár, Réka pedig művészetterapeuta. Hármójuk tudását összegyúrva jött létre a Mese-Tér-Kép, aminek keretén belül gyerekeknek szóló mesealapú alkotófoglalkozásokat tartanak.

Állandó programjaikat a szeptemberben megnyílt Pécsi Pagonyban (Széchenyi tér 2.) tartják. Hétfőn Festőkoffer Mini címmel közös pacsmagolásra várják a kicsiket 8 hónapostól 3 éves korig. Szerdán 16:30-tól ovisoknak, csütörtökön 16:30-tól pedig alsó tagozatosoknak szól Mesebőrönd című programjuk, mely során mesealapú alkotó- és drámafoglalkozásokat tartanak egy aktuális havi tematikához igazodva.

Második otthonuk a Civil Közösségek Háza, ahol szülinapi programokat szerveznek. „Igyekszünk minél jobban személyre szabni az egyes szülinapi partikat” – mondják. „Mindig konzultálunk a szülőkkel, ahol megbeszéljük, mi legyen a buli középpontjában. Ehhez választunk egy mesét és a meséből kiindulva különböző világokat építünk fel a gyerekeknek. Nagyon pozitív a program fogadtatása mind a szülők, mind pedig a gyerekek részéről”.

A foglalkozásokon kívül táborokat is szerveznek. Nyáron három nagyon jól sikerült táboruk volt, kettő a Janus Pannonius Múzeummal együttműködve, egy pedig a Fogd a Kezem Alapítvánnyal közösen.

Nemrég volt az első céges megkeresésük, aminek sikerén felbuzdulva a jövőben szívesen csinálnának családi, céges karácsonyi bulikat, foglalkozásokat.

További információk, kontakt: Facebook.com/meseterkep, meseterkep@gmail.com

 

ételital
Teszteltük: Megyeri Élelmiszer
 
súgó
Zsolnay Piknik
 
súgó
Szamárfül Családi Fesztivál